Digidexo.com

Hvorfor må en endometriebiopsi?

En kvinnelig interne reproduktive system består av eggstokkene, egglederne, vagina og livmoren. Enhver forstyrrelse i delikat funksjon av disse organene kan resultere i menstruasjons misdannelser og problemer med fruktbarheten. Når reproduktive helseproblemer er mistenkt, kan en endometrial biopsi være nyttig for å finne årsaken.

Endometriebiopsi

Under en endometrial biopsi, utvider gynekolog livmorhalsen og bruker et sterilt instrument for å fjerne en liten prøve av endometrium (livmorslimhinnen), som senere vil bli undersøkt under et mikroskop. Prøven kan fjernes på flere måter, blant annet inntaks-og jet vanning. Noen ganger livmorslimhinnen blir fjernet med et skarpt verktøy kjent som en curette. De fleste Endometriebiopsier utføres i gynekolog kontor og varer vanligvis i ca 10 minutter.

Kraftig blødning

Heavy vaginal blødning kalles menoragi, som kan være forårsaket av en rekke årsaker, blant annet muskelknuter og polypper. Endometriebiopsier er ofte utført for å finne ut om den kraftige blødninger er forårsaket av vekster i livmoren eller hvis kvinnen opplever sanne menoragi, som vanligvis hormonelle-relatert.

Amenoré

Akkurat som for mye blødning kan være et spørsmål om bekymring, for lite kan også være et problem. Ifølge Miami Valley Hospital, kan fravær av blødning (amenoré) be en gynekolog for å utføre en endometrial biopsi. Fraværet av en periode kan være en indikasjon på infertilitet eller uregelmessigheter i livmoren.

Hormonell ubalanse

Usunne nivåer av progesteron eller østrogen kan føre til uregelmessig menstruasjon og infertilitet. Slike hormonelle ubalanser kan også forårsake livmor jevning, noe som kan føre til unormal vekst i livmoren. Merck forklarer at hormonelle ubalanser kan også føre til helse komplikasjoner som høyt blodtrykk, diabetes og fedme. Blodprøver kan oppdage hormon uregelmessigheter som kan bekreftes med diagnostisk testing, som vanligvis inkluderer en endometrial biopsi.

Kreft

En mistenkelig celleprøve ledsaget av uvanlige blødninger er det første tegn på livmorkreft, som kan effektivt behandles hvis en lege er i stand til å fange den i tidlige stadier. Ifølge Family Doctor.org, kvinner over 50 år er svært utsatt for livmorkreft, og endometrial biopsi kan avgjøre om kreftceller eller forstadier celler er til stede inne i endometrievev.