Digidexo.com

Hva skjer når en Skin Tag blir svart?

Hva skjer når en Skin Tag blir svart?


Skin tags vises i omtrent 50 prosent av befolkningen, ifølge Mayo Clinic. Mens disse vekster er vanligvis ufarlig, bør en lege undersøke huden koder --- spesielt de som bli svart --- for å utelukke mer alvorlige tilstander.

Beskrivelse

Skin tags er små, vanligvis ufarlige hud-farget vekster festet til kroppen ved et lite strå. De ofte vises på halsen, øyelokk eller andre områder av kroppen der det er folder i huden, slik som armhuler eller lysken.

Årsaker

Skin tags hyppigst hos middelaldrende voksne og er ofte forårsaket av friksjon, slik som klær gnissninger på huden eller gnaging på huden mot huden. Disse vekster er ofte forbundet med vektøkning og er vanlig under svangerskapet.

Behandling

De fleste hud koder krever ingen behandling, men rådfør deg med din primære omsorg lege eller OB-GYN å sørge for at veksten er ufarlig. Legen din kan henvise deg til en hudlege for videre undersøkelse eller tester. The Mayo Clinic fraråder hjem behandlinger.

Komplikasjoner

En hud tag forverret av klær eller smykker kan føre til ubehag, blødning eller utilsiktet fjerning av veksten. Hyppige eller flere hud koder kan resultere fra en mer alvorlig tilstand, for eksempel en hormonell ubalanse.

Misfarging

Utilsiktet klemming eller vridning av koden kan begrense blodtilførselen til vekst, som fører merket for å dø og bli svart. Selv sannsynlig fortsatt ufarlig, planlegge en avtale med en hudlege for å få veksten undersøkt og eventuelt fjernet.

Fjerning

Enten av helsemessige eller kosmetiske grunner, fjerner en lege huden tag med kirurgiske saks eller via frysing eller etsing. Prosedyren utføres vanligvis i legekontoret uten bedøvelse.