Digidexo.com

Den beste behandling for slitasjegikt

Artrose er den vanligste formen for leddgikt, og rammer opptil 27 millioner mennesker i USA alene. Det er forårsaket av nedbryting av det myke vevet rundt leddene, og i sin tur fører til smerter, betennelser, begrenset bevegelighet, og skade på leddene. Selv om det er ingen kur, har flere behandlingstilbud hjulpet millioner av lider.

Anti-inflammatoriske medisiner

Ifølge Mayo Clinic, non-steroide anti-inflammatoriske legemidler, også kjent som NSAIDs, kan være svært gunstig for slitasjegikt lider for betennelse og smertelindring. NSAID kommer i over-the-counter former slik som ibuprofen, samt en sterkere resept form. Diskuter med din lege hvilke alternativer som er best for deg. Bivirkninger som allergiske reaksjoner og høyt blodtrykk, kan oppstå med forskrivning form av NSAIDs.

Trening

Endringer i livsstil gjennom kosthold, hvile og trening du hjelpe deg å administrere slitasjegikt. Ifølge Mayo Clinic, kan lav-effekt trening forbedre styrke, noe som gjør leddene mer stødig. Øvelse også fremmer vekttap, som avlaster trykket på leddene. Prøv å innlemme øvelser som svømming og yoga et par ganger i uken inn i timeplanen din. Rådfør deg med helsepersonell før du begynner treningsprogrammet ditt, og hvis du har leddbetennelse, ta noen dager fri for resten.

Kosttilskudd

Ifølge Revmatiske og Immunologisk sykdom avdelingen på The Cleveland Clinic, kosttilskudd, spesielt Glucosamine and chondroitin, har sterke anti-inflammatorisk egenskaper som kan hjelpe med betennelse og smertelindring. I en studie ved Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin, 79% av deltakerne med moderat til alvorlig slitasjegikt smerter rapporterte betydelig lettelse. Selv om du ikke trenger resept, sjekk med din lege for riktig dosering.