Digidexo.com

Alternativene til amalgam tannfyllingsmaterialer

Alternativene til amalgam tannfyllingsmaterialer


Amalgam eller "sølv" fyllinger har vært brukt i mer enn 150 år å gjenopprette tennene etter et hulrom er fjernet. Selv trygg, er det noen pasienter som ikke bryr seg for blandingen av metaller det inneholder - sølv, kobber, tinn og kvikksølv. For de som ønsker å unngå amalgam, er det andre tannerstatninger tilgjengelig.

Glass og Resin ionometre

Fyllinger som er ferdig i en tannlege kontor besøk er "direkte" restaureringer. Glass og harpiks ionomers er to eksempler. Disse tannfarget fyllinger er laget av en blanding av glasspulver og akryl. Fordi glass sprekker lett, er søknaden mellom tennene eller ved røttene beste. Resin ionomers inneholder også akryl. Mindre tannstruktur er bakken fordi innlevering materialet er finere enn amalgam.

Resin Composites

Harpikskompositter (direkte) er også kalt "fylte harpikser" eller "kompositter." De er sammensatt av en blanding av glass eller kvarts i en harpiksmedium. Som ionomers, de tann-farget, men er gjenstand for misfarging over tid. Kompositter kan bli klebende "bundet" til et hulrom, effektivt produsere en mindre fylling.

Kroner, Inlays og utlegg

Restaureringer som krever mer enn ett besøk til tannlegen for ferdigstillelse er "indirekte". Kroner, innlegg og utlegg er alle indirekte prosedyrer. En krone dekker hele tannen, et innlegg obligasjoner inne cusps, og en utlegget dekker mer flate enn et innlegg (men ikke så mye som en krone.) Når området er forberedt, vil du bite i en gel som vil stivne og gjøre en mold av tennene dine. Dette inntrykket går til en tannlege lab som skaper kronen, innlegg eller utlegget. Ditt andre avtale er når tannlegen sementerer tannen og gjør bite justeringer.

Gull Alloys

Gull legeringer (indirekte) ikke ser ut som naturlige tenner, men er en veldig sterk fylling alternativ til amalgam. Laget av en blanding av gull, kobber og andre metaller, de er motstandsdyktig mot misfarging og slitasje. Klar tann for en gull-legering fylling lar tannlegen fjerne minst mulig sunn tann å imøtekomme restaurering.

Skallfasetter

Porselen skallfasetter (indirekte) er wafer tynne skjell som dekker skadet tannemaljen eller feiljustert tenner. Selv om dyrere, de er et populært kosmetisk valg fordi den keramiske ser naturlig. Når skallet obligasjoner skikkelig til tannen under og finér er tilstrekkelig tykk, vil veneers vare lenge.