Digidexo.com

Hvordan finne ut kalori krav for voksne

Hvordan finne ut kalori krav for voksne


Alle trenger drivstoff i form av kalorier for å gjøre det gjennom dagen. Men hvor mange du trenger hver dag for å opprettholde en sunn vekt avhenger av dine personlige egenskaper og vaner. I praksis vil alle nummer være annerledes. Det finnes måter å ta alle disse faktorene i betraktning for å beregne hva din gjennomsnittlige kaloriinntaket bør være.

Hvordan finne ut kalori krav for voksne

•  Vei deg og deretter multiplisere vekten din i pounds med 12 hvis du er mann og 11 hvis du er en kvinne. For eksempel, hvis du er en kvinne som veier 165 pounds, vil svaret være 165 x 11 = 1815.

Finne ut hvor mange timer du er våken hver dag, og multiplisere dette med en tredjedel av kroppsvekten din. For eksempel, hvis du er våken 17 timer i døgnet og din kroppsvekt er 165 pounds, er beregningen 17 x (165/3) = 935.

Juster antall "våken timer" du brukte i trinn 2 hvis du er mindre eller mer enn moderat aktiv. Hvis du er en stillesittende person som gjør lite eller ingen trening, ta av en time og beregne. Hvis du er en veldig aktiv person som ofte utøver, legg en time eller to og beregne.

Ta svaret fra trinn 1 og legge den til svaret fra trinn 3. Resultatet er antall kalorier du trenger å spise hver dag for å opprettholde den vekten du har for øyeblikket. I vårt eksempel, 1815 + 935 = 2750 kalorier per dag.

Kutte ned litt på kaloriene du spiser, og bringer det under den daglige antallet, hvis du ønsker å gå ned i vekt. Å ta av en kilo hver uke bør du kutte kaloriinntaket med ca 500 kalorier hver dag. Alternativt kutte kaloriinntaket med 250 og øke din oppgave nivå for å brenne en ekstra 250 kalorier --- ved å gå to miles, for eksempel.