Digidexo.com

Spesifikke Foods å øke den samlede Carb & Fiber Intake

Spesifikke Foods å øke den samlede Carb & Fiber Intake


Enkle karbohydrater er referert til som sukkere, mens komplekse karbohydrater er referert til som stivelse. Fiber er en type av komplekse karbohydrater avledet fra planter, og klassifiseres som løselige eller uløselige, noe som betyr at løselig fiber absorberes i fordøyelseskanalen og bidrar til ernæring, mens uløselig fiber som ikke kan absorberes av fordøyelseskanalen men hjelpemidler intestinal bevegelighet. Utholdenhetsutøvere ofte "carbo load" i forberedelse til idrettskonkurranser og dietter høy i fiber er kjent for å bidra til lavere kolesterol, kontrollere blodsukkeret og hjelpemiddel i å miste vekt.

Korn

Korn er klassifisert som enten helt eller raffinert. Hele korn inneholder hele korn-kjernen, mens raffinert korn har kli og kim fjernet. De beste korn for å øke karbohydrat, så vel som fiberinnholdet er hele korn, som typisk inneholder komplekse karbohydrater som leverer en jevn strøm av energi gjennom hele dagen.

En 2 oz. servering av fullkornspasta, for eksempel, inneholder 42.8g av karbohydrater, hvorav 4,7 g fiber; 1 skive av multi-korn brød inneholder 31.0g av karbohydrater, 2,0 g som er fiber og en kopp kokte havre inneholder 25.3g av karbohydrater, 4,0 g som er fiber.

Frukt

Frukt inneholder fiber og enkle karbohydrater. Frukt inneholder også vitaminer, mineraler og anti-oksidanter. Spise rikelig med frukt som en del av et sunt kosthold kan bidra til å beskytte mot slag, hjerte-og karsykdommer og visse typer kreft.

T 1,4 oz. servering av datoer inneholder 33.0g av karbohydrater, 3,0 g som er fiber; En middels orange inneholder 21,6 g karbohydrater, hvorav 4,4 g er fiber; 1 medium eple inneholder 21.0g av karbohydrater, hvorav 3,0 g fiber og 1 medium grapefrukt inneholder 16,0 g karbohydrater, hvorav 6,0 g fiber.

Grønnsaker

Grønnsaker er en god kilde til komplekse karbohydrater. Grønnsaker generelt tar lengre tid å fordøye enn frukt og ikke får blodsukkeret til å pigge som frukt kan, med unntak av mais og rødbeter, som har en høy glykemisk indeks.

T 4,4 oz. servering av maiskolbe inneholder 22,0 g karbohydrater, hvorav 3,0 g er fiber; En kopp acorn squash inneholder 14,6 g karbohydrater, hvorav 2,1 g er fiber; 2 middels rødbeter inneholder 15,6 g karbohydrater, hvorav 4,6 g av fiber og 1 medium gulrot inneholder 8,0 g karbohydrater, hvorav 2,0 g fiber.

Belgfrukter

Belgfrukter inneholder aminosyrer og, når den kombineres med korn slik som ris, kan danne komplette proteiner. I tillegg, belgfrukter er rik på folsyre, fiber og jern.

En 1/2 kopp servering av marinen bønner inneholder 24,0 g karbohydrater, 3,3 g av disse er fiber; en 1/2 kopp servering av pinto bønner inneholder 21,8 g karbohydrater, hvorav 7,3 g er fiber; en 1/2 kopp servering av nyrebønner inneholder 20.1g av karbohydrater, 6,5 g som er en fiber og en halv kopp servering av erter inneholder 12,5 g karbohydrater, hvorav 2,0 g er fiber.