Digidexo.com

Hvordan vite om uvanlige symptomer når Radiation behandling

Hvordan vite om uvanlige symptomer når Radiation behandling


Strålingsterapi er en alternativ behandling for mange forskjellige typer av kreft, og kan anvendes i forbindelse med kjemoterapi eller kirurgi. Strålebehandling bruker høy-energi stråler til å ødelegge kreftceller, og det kan gis internt eller eksternt. Flere kreft behandles med ekstern stråling på poliklinisk basis, med behandling forekommer så ofte som en gang daglig i opptil 8 uker. Strålebehandling produserer bivirkninger, men noen uvanlige etter behandling symptomer kan være røde flagg som du vil ønske å dele med legen din.

Bruksanvisning

•  Lær de forskjellige bivirkninger for din type kreft og det aktuelle området som behandles. Husk, er stråling brukes til å redusere eller ødelegge svulster, behandle kreft som påvirker lymfesystemet, eller for å lindre smerter fra kreft som har spredt seg til skjelettet.

Forvent visse symptomer til å ta lengre tid enn andre til å avta etter behandlingen avsluttes. Det er ikke uvanlig at det kan ta opptil tre måneder for smak å returnere hvis du har hatt stråling til munn-området og opp til 6 måneder for håret å begynne å vokse tilbake.

Ta spesielt vare på huden der strålebehandling ble gitt. Få tillatelse fra legen din for å bruke babyolje eller lotion med aloe for å redusere kløe og irritasjon. Innse at det er normalt for huden å ha en litt mørkere farge lenge etter behandlingen er over.

Vet de vanligste tegnene på en uvanlig reaksjon på stråling. Se opp for hevelse, vedvarende feber, blødninger, problemer med å svelge eller uvanlig vekttap.

Lag og holde avtaler for oppfølging med din onkolog, fysioterapeut og fastlege. Sørg for å spørre om ytterligere tester for å fastslå om kreften er i remisjon.

Tips og advarsler

  • Sørg for å spørre legen din om tegn og symptomer å se etter noe som kan tyde på kreft har returnert etter at behandlingssyklus er fullført. Dette bidrar til å lindre stress å tenke hver smerte og irritasjon er et tegn på kreft.
  • Under kreftbehandling, kan legen ha deg på et høyt kalori / høy protein diett. Spør legen din når du kan gå tilbake til et normalt kosthold. Forvent bivirkninger som tap av matlyst, smerte med svelging og kvalme til å gå bort i løpet av få uker har den siste strålebehandling.
  • Vær oppmerksom på National Coalition for Cancer survivor retningslinjer, som inkluderer din rett til smerte ledelsesressurser fra det øyeblikket kreft er diagnostisert. Les mer om politikken på nettet (se Ressurser nedenfor).
  • Det kan være vanskelig for enkelte kreftpasienter å vite forskjellen mellom stråling-indusert utmattelse og depresjon-indusert apati. Hvis du har problemer med å komme ut av sengen i 24 timer, eller du opplever forvirring eller manglende konsentrasjon, kontakt legen din.