Digidexo.com

Hvordan beregne Thermic Effect of Food

Hvordan beregne Thermic Effect of Food


Vi bruker caloric energi til å tygge, svelge og fordøye mat. Dette krever energi, som vi får gjennom maten vi spiser. Dette energiforbruket kalles termisk effekt. Noen matvarer, som selleri og tomater, krever mer kalorier for å behandle enn maten gir. Fett krever lite energi i det hele tatt. Beregning av termisk effekt av maten du spiser kan hjelpe deg å kontrollere vekten.

Hvordan beregne Thermic Effect of Food

•  Bestem mengden kalorier for maten du spiser. Legg ti prosent av de totale kalorier for å beregne gjennomsnittlig termisk effekt. Omtrent ti prosent av våre totale kalorier er brukt til å behandle og fordøye mat. Dette betyr at hvis du spiser 2000 kalorier på en dag, ville ca 200 kalorier som brukes for fordøyelsen.

Kategorisere maten på tallerkenen din, slik som "frukt og grønnsaker", "fett" eller "protein." Fisk, nøtter, belgfrukter og tofu er protein. Grønnsaker vil inkludere grønne, fibrøs og grønne elementer som salat og selleri. Fløte, smør og rask mat ville falle inn i fettet kategorien.

•  Beregn termisk effekt av spesifikke matvaregrupper. Faktor bare tre prosent for fett. Fett tendens til å være høye i kalorier og har en lav termisk effekt. Hvis du får i deg 1000 kalorier av fett, ville bare tretti kalorier være nødvendig for fordøyelsen. Beregn ca 20 prosent termisk effekt for frukt og grønnsaker. Frukt høy i sukker vil ha en lavere indeks, men fibrøs og grønne grønnsaker eller fiberholdig frukt krever mye energi å brenne. Faktor en 30 prosent termisk effekt for protein, som har den høyeste termiske effekt fordi det tar den mest energi å fordøye.