Digidexo.com

Diabetes Symptomer på Nummenhet

Diabetes Symptomer på Nummenhet


Diabetes kan føre til nerveskader, noe som kan resultere i nummenhet, prikking eller smerter i føtter, ben, hender og armer. Nummenhet kan omfatte ufølsomhet for temperaturer. Disse symptomene er en del av en lidelse som kalles diabetisk nevropati. De tre typer nevropati er perifer, focal og proksimale, med perifer å være den mest utbredte.

Tidlige symptomer

Nummenhet, prikking eller smerter i føttene er vanligvis den tidligste symptom på diabetisk nevropati. Disse følelsene vanligvis er mindre i lang tid, og kan knapt være merkbare i flere år.

Forverrede symptomer

Disse følelsene kan bli mer alvorlig over tid og spre seg til ben, hender og armer.

Effekter

Når føtter bli nummen, kan blemmer på føttene utvikle siden lidende ikke merke noen uvanlige friksjon fra sko. Diabetikere må overvåke sine føtter nøye, som mindre sår kan bli alvorlige infeksjoner.

Betraktninger

Diabetikere som opplever perifer nummenhet i lengre tid bør en lege. De bør også ha sine føtter undersøkt årlig for følsomhet for å avgjøre om nevropati blir stadig verre.

Expert Insight

I en 2004 studie utført for American Diabetes Association, 71 prosent av diabetikere sa de hadde symptomer på perifer neuropati.