Digidexo.com

Sunne vaner for å administrere og forebygge type 2 diabetes

Type 2 diabetes er en kronisk tilstand som fører til forhøyet blodsukkernivå på grunn av kroppens manglende evne til å forbrenne glukose riktig. Langsiktig komplikasjoner av type 2 diabetes inkluderer nerve, nyre, øye og fot skade, samt hjerte og blodkar sykdom. Ukontrollerte og ubehandlede diabetes kan være dødelig. Ofte, livsstil og kosthold modifikasjoner er nok til å kontrollere type 2 diabetes tilstrekkelig.

Ernæring

Diett endringer og riktig ernæring er to av de viktigste faktorene i å håndtere og forebygge type 2-diabetes. Type 2 diabetes er en voksen-utbruddet tilstand som kan forebygges i noen tilfeller ved å spise sunt og unngå fedme. Det er imidlertid type 2 diabetes i økende grad funnet hos barn som er overvektig og ikke får nok mosjon. Hold deg til en konsekvent måltid plan og prøver å spise på samme tid hver dag, slik at kroppen blir vant til å metabolizing mat og glukose regelmessig. Bidra til å holde blodsukkernivået konsekvent ved å spise et sunt kosthold rikt på frukt, grønnsaker, hele korn og magert kjøtt. Unngå mat som inneholder mye fett og begrense mettet fett inntaket så mye som mulig. The American Diabetic Association anbefaler forbruker 20 til 25 gram fiber per dag for å forebygge diabetes og hjelpe diabetikere kontrollere blodsukkernivået. Begrens inntaket av salt og sukker, og drikk rikelig med vann for å holde seg frisk.

Trening

Trening kan bidra til å forebygge type 2 diabetes ved å brenne overflødige kalorier for å holde vekten innenfor det sunne området. Trening funksjoner som insulin ved å bidra til å senke blodsukkernivået og regelmessig fysisk aktivitet hjelper kroppen bruke insulinet den produserer mer efficiently.Wear komfortable sko mens du trener for å unngå fotskader. Hold hydrert før, under og etter fysisk aktivitet. Øvelse i 20 til 30 minutter om gangen de fleste dager i uken og mål for en moderat intensitet mindre regissert av legen din for å gjøre noe annet. Diabetikere som er på insulin bør prøve å trene på samme tid hver dag, spise en liten snack før trening og overvåke blodsukkeret før, under og etter trening.

Tobakk og alkohol

Ifølge Dr. David K. McCulloch, UpToDate.com medisinsk forfatter, over 25 prosent av personer diagnostisert med type 2 diabetes er røykere. Røykeslutt vil forbedre din helse og redusere risikoen for hjerteinfarkt, slag, høyt LDL-kolesterolet, nerveskader og nyresykdommer. Røykere har dårligere sirkulasjon til deres lemmer. Røykeslutt kan også hjelpe deg å unngå fotproblemer, inkludert amputasjon. Dr. McCulloch sier at en moderat mengde alkohol hver dag med mat ikke signifikant påvirker blodsukkeret. Unngå å drikke mer enn en porsjon om dagen for kvinner og to porsjoner per dag for menn. Vær forsiktig med blandebatterier, som juice og cola, da disse kan øke blodsukkernivået.