Digidexo.com

Varicella vaksine History

Varicella, eller som det er allment kjent "vannkopper", som brukes til å påvirke millioner av mennesker hvert år, spesielt barn. Ifølge CDC, før vaksinen kom i rutinemessig bruk i 1995, nesten hver enkelt i USA hadde blitt smittet av voksenlivet. På grunn av at for mange mennesker, vannkopper var bare en del av det å vokse opp, noe som en person ville sannsynligvis få på et tidspunkt før de når voksen alder. Ting har endret seg selv fordi nå er det en vaksine mot vannkopper tilgjengelig, og det er i økende grad brukes i hele befolkningen.

Hva er Varicella?

Ifølge CDC, er en Varicalla infeksjon forårsaket av varicella zoster virus.The viruset spres gjennom hosting og nysing, og dermed gjør det luftbårne og svært smittsom. Det er også spres gjennom direkte kontakt og når viruset blir aerosoliseres fra hudlesjoner.
De karakteristiske symptomer på vannkopper er en alvorlig utslett med røde nupper og til slutt blemmer som danner over hele overflaten av huden. Inmunizationinfo.org bemerker at "et barn vil ofte få 300 til 500 blemmer under infeksjonen, som skorpe over og falle av i en til to uker." Dette gjør infeksjonen ganske ubehagelig fordi pasienter vil ofte ønske å klø på blemmer, men er ikke i stand til å gjøre det på grunn av de sekundære infeksjoner som kan føre til. Utslettet er også vanligvis ledsaget av feber.

Komplikasjoner fra Varicella

Mens normalt ikke dødelig, sykdom betyr den har potensial til å føre til ytterligere problemer. Mindre enn 1 av hver 10.000 tilfeller føre til dødsfall, og lungebetennelse i 23 av hver 10.000 tilfeller. Andre problemer inkluderer en 2 prosents sjanse for medfødte misdannelser hos fostre der mor kontrakt varicella tidlig i svangerskapet.

Høy risiko for voksne

Som nevnt, er varicella viruset vanligvis ikke problematisk for barn utover den gjennomsnittlige to ukers lang infeksjon. Mer bekymring er gitt til voksne som er smittet fordi de står for 35 prosent av dødsfallene i forbindelse med sykdommen. Det, og den høye frekvensen av infeksjon, var en stor faktor i å motivere forskere til å utvikle vaksinen.

Utvikling av en vaksine

Vaksinen ble opprinnelig utviklet i Japan på 1970-tallet ved å isolere "Oka" stamme av varicella zoster virus fra en 3-år gammel gutt. Det kom inn rutinemessig bruk i Japan og Korea da den ble lisensiert i 1988. Det var ikke før 1995 om at vaksinen ble godkjent og anbefalt for bruk i USA. Siden den gang, melder New England Journal of Medicine at dødelighet assosiert med sykdommen har falt betydelig siden innføringen av universell barnevaksinasjonsprogrammet. I 2005 ble et kombinert kusma, røde hunder, vannkopper (MMRV) lisensiert, noe som gir enklere og raskere vaksinasjon. Andre studier har blitt gjennomført internasjonalt med lignende resultater.

Nåværende Administrasjon og kjente bivirkninger

Foreløpig er en varicella vaksinasjon del av obligatorisk krav immunisering oppføring for barn i skolealder i mange stater over hele landet. Fra og med 2006 er en to doser vaksine anbefales for alle personer som ikke viser bevis for immunitet eller ikke ellers har noen allergier. Som alle andre vaksiner, er det potensielle bivirkninger forbundet med å ta varicella vaksine. Disse inkluderer sårhet og utslett på injeksjonsstedet, og mulig feber i så mange som 15 prosent av barna som fikk den.