Digidexo.com

Hvordan behandle Mørbanket tånegler

En av de mest vanlige tånegl skader er en skade under neglen. Dette kalles en subungal hematom. Blåmerke løfter neglen fra underliggende negl. I noen tilfeller kan dette bli svært smertefullt mens det i andre tånegl til slutt faller av. Det er noen få behandlingstilbud for kvestet tånegler.

Bruksanvisning

•  Tapp væske som danner under neglen. Dette vil frigjøre væske og derfor hevelse og smerte. Dette kan gjøres hjemme hvis du har en steril nål, men det er best å gå til legen din eller podiatrist. Smertelindring er nesten umiddelbar. Du bør bade tåen i salt vann og holde en steril bandasje på tå inntil negl har grodd.

Unngå spiker fra fangst på sokker ved å holde den dekket med et plaster.

La spiker alene hvis det har kommet løs. Ikke prøv å rive neglen av. Bare kutte spiker som du gjør med resten av tåneglene. Hvis det blir veldig løs eller ubehagelig besøk du podiatrist å ha ham fjerne den løse delen.

Vær tålmodig hvis spikeren har blitt knust for en stund og er ikke skaper noe ubehag. Det kan ta 6-12 måneder før neglen vokser klart.

Overvåk tå for noen smerte, rødhet eller hevelse. Hvis dette skjer besøke din podiatrist.

Pass på at skoene ikke er for kort eller smalt og har en blonder eller stropp. Dette vil hindre press på tåneglene.

Oppsøk hjelp av din podiatrist hvis tilstanden oppstår på nytt. Noen ganger blåmerker kan oppstå på grunn av et strukturelt problem med foten som en klo tå eller et funksjonelt problem med foten for eksempel over pronasjon (rullende inn).

Hint

  • Hvis du har diabetes, dårlig sirkulasjon, nevropati, et dårlig immunsystem, eller ikke kan se eller nå føttene ikke forsøke å behandle tilstanden selv. Alltid søke råd fra en podiatrist du merker endringer i føttene.