Digidexo.com

Hva er fordelene med Tamoxifen?

Brystkreft er en alvorlig sykdom som rammer nær 200 000 mennesker hvert år, ifølge National Cancer Institute. En av de mest brukte medisiner for å bekjempe denne sykdommen er tamoxifen, som også er kjent under merkenavnet Nolvadex. Tamoxifen har vært i bruk i 30 år og har mange fordeler.

Behandling Fordeler

Tamoxifen er utformet for å endre måten at østrogen virker i kroppen. Fordi østrogen er knyttet til utvikling av kreft, er tamoxifen primært brukes i behandling av brystkreft for både kvinner og menn.

Forebygging Fordeler

Tamoxifen er også blitt vist å være effektiv som et forebyggende medikament. Når tatt etter brystkreft behandling er fullført, kan tamoxifen bidra til å stoppe kreftceller fra å returnere.

Bone Fordeler

Tamoxifen er også brukt for å redusere risikoen av bentap på grunn av aldring, en tilstand forårsaket av endringer i østrogennivåer. Når det tas regelmessig over en periode på flere år, har stoffet vist seg å regulere østrogen og begrense benmasse.

Kolesterol Fordeler

Tamoxifen kan tas for å bidra til å redusere skadelige kolesterolnivået, som direkte påvirker kardiovaskulær helse. Dette kan føre til en lavere forekomst av hjerte-relaterte problemer.

Kirurgi Fordeler

For pasienter med behov for kirurgi for å behandle brystkreft, tamoxifen kan bidra til å redusere størrelsen av kreft før operasjonen. Dette åpner for mindre invasive prosedyrer og forbedrer sjansene for vellykket fjerning.