Digidexo.com

Årsaker til unormalt kraftig hårvekst

De fleste slite om ikke å ha nok hår. Håret er for fin, for sprø, ikke rikelig nok, utsatt for brudd, vil ikke vokse i det hele tatt, eller den faller ut. Men det er folk med det motsatte problemet: De har for mye hår, og ikke bare er det spirende fra hodebunnen sin, men fra andre deler av kroppen. Dette kan være like traumatisk som går skallet.

Hirsutisme

Hvis en person vokser håret i store sprang i ansiktet og andre deler av kroppen hans, kan han bli plaget med en tilstand som kalles hirsutisme. Personer med denne tilstanden vokse tykt, mørkt hår over hele kroppen og ansiktet. Ifølge Family Doctor hjemmeside, vises hirsutisme å være genetisk, og kan selv occcur når det er høye nivåer av androgener (mannlige hormoner) i kroppen. Når en kvinne har for mange mannlige hormoner, i tillegg til overdreven hårvekst, kan hun ha uregelmessig menstruasjon, kviser, økt muskelmasse og en dyp stemme.

Hvem får det?

Hvis en kvinne har høye nivåer av androgener - mannlige hormoner - hun kan være en kandidat for å utvikle hirsutisme. Tegn på at en kvinne har for mange mannlige hormoner inkluderer uregelmessig menstruasjon, større enn normal muskelmasse, en dyp stemme og akne. Et unormalt høyt nivå av mannlige kjønnshormoner hos kvinner kan skyldes tilstander slik som eggstokkene eller adrenal tumorer, polycystisk ovariesyndrom, Cushings sykdom og hyperthecosis.
Hirsutisme hos kvinner fører til en mannlig mønster av hårvekst på haken, overleppen, og andre områder hvor menn har hårvekst.
Selv om legene er ikke sikker på hvorfor, kan hirsutisme også bli bedt om når en persons hårsekkene er ekstremt følsomme for androgener (mannlige hormoner). Hirsutisme er genetisk.

Medisiner for å unngå

Medisiner, for eksempel hormoner, anabole steroider og p-piller kan bidra til hirsutisme. Andre legemidler som kan fremme hirsutisme inkluderer danazol, glukokortikoider, ciklosporin, minoxidil og fenytoin.

Kan Dette Tilstand behandles?

Noen leger fore et medikament kalt et anti-androgen, som kontrollerer hirsutisme til en viss grad. Denne medisinen vil redusere ny hårvekst, men sannsynligvis ikke vil ha noen innvirkning på håret som allerede er tilstede.
Spør legen din om en aktuell resept krem ​​som kan direkte brukes til de områdene på kroppen som har ekstrem hårvekst. Denne kremen bremser tilsynelatende hårvekst, på samme måte som den anti-androgen medisin gjør.

Hypertrikose

En annen overdreven hårvekst tilstanden er hypertrikose, som skiller seg fra hirsutisme i at det er generelt ingen androgen (mannlig hormon) til stede. Hypertrikose resulterer i uvanlige hår densiteten og lengden. Ifølge Hypertrikose nettsted, er denne tilstanden arvelig. Når barn blir født, Lanugo hår, som er lang og silkeaktig, vanligvis kaster kort tid etter fødselen eller like før. Men hvis den enkelte har hypertrikose, håret røyter ikke, og vil forbli på den voksnes kroppen, med unntak av håndflatene og fotsålene.
Når det er rikelig hår på ørene, generelt menns ører, dette kalles hårete pinna. Hvis hårete pinna er sett på et nyfødt barn kan det være fordi mor til barnet har diabetes.