Digidexo.com

Hva er behandlingen for lavt blodsukker?

Hva er behandlingen for lavt blodsukker?


Lavt blodsukker oppstår vanligvis hos personer med diabetes, men ikke alltid. Det er andre årsaker til lavt blodsukker hos personer som ikke er diabetiker, som inkluderer for mye alkohol, visse sykdommer, medisiner eller metabolsk dysfunksjon. Avhengig av hvor lavt sukkernivået er, kan lider oppleve alt fra kvalme og nervøsitet til forvirring, tåkesyn og problemer med å gå, selv anfall eller koma. Lavt blodsukker er oppdaget av en fysisk undersøkelse og blodprøver. Din tidligere medisinsk historie er også tatt hensyn til.

Snacks

Når du begynner å føle symptomer på lavt blodsukker, for eksempel sult og kvalme, ørhet, ustøhet eller forvirring eller andre symptomer, spise eller drikke mat som inneholder sukker. Dette kan være alt fra en soft drink (ikke-diett), fruktjuice, rosiner, godteri, kjeks eller melk. Glukosetabletter er også tilgjengelig. Disse matvarer vil angi blodet alt fra fem til femten minutter. Du bør bære matvarer med deg som bidrar til å øke blodsukkeret.

Injeksjoner og skjermer

Glukagon injeksjoner gis til folk som lider med svært lave blodsukkernivåer, eller alvorlig hypoglykemi. De med type 1 diabetes er mer sannsynlig at dette alvorlig lavt nivå av blodglukose. Glukagon injeksjoner vil bringe blodsukkeret tilbake til det normale. En glukagon nødssituasjon kit kan bare foreskrives av en lege som kan også utdanne venner, familie eller andre mennesker som vil være i nær kontakt med diabetiker å bli undervist i hvordan å gi injeksjonen.

Glukose skjermer brukes til å sjekke ditt eget blod sukker. Du må få en dråpe blod ved hjelp av en liten lansett enhet i fingertuppen eller underarmen. Bloddråpen overføres til en strimmel og plassert i glukose skjerm, som deretter analyserer blodet og gi deg blodsukkernivået.

Trening

Trening kan senke blodsukkernivået, men nivåene bør sjekkes før trening som noe fysisk aktivitet kan gjøre nivåene for lavt. For å unngå dette, kan legen din foreslå en matbit eller en justering i medisiner samt sjekke nivåer oftere. Modifikasjoner til ditt aktivitetsnivå og hvor mye tid du har trent må kanskje gjøres av legen din.

Oppdage Årsak

Når du har blitt diagnostisert med lavt blodsukker, er det best å se om det er noen endringer i livsstil som du kan gjøre. Noen ganger er det situasjoner som har ført til lavt blodsukker diagnose. Legen kan anbefale å endre din diett eller medisiner. Du kan unngå fremtidige problemer ved å gjøre noen endringer i livsstil.