Digidexo.com

Hva er aldosteron hormonbehandling?

Aldosteron hormonbehandling er et element av behandling for Addisons sykdom, som forårsaker binyrene til å produsere for lite av to hormoner, aldosteron samt kortisol. Addisons sykdom er en autoimmun sykdom, og er forårsaket av immunsystemet angriper binyrene. Gjennom aldosteron hormonbehandling og utskifting av andre berørte hormoner, er de negative effektene av Addisons sykdom reduseres.

Funksjon

Aldosteron er et hormon av mineralocorticoid gruppen. Ifølge National endokrine og metabolske sykdommer Information Service (NEMDIS), er med aldosteron i opprettholde riktig blodtrykk nivåer, så vel som å hjelpe nyrene opprettholde natrium / kalium balansen, som fremmer balanse av salt og vann i kroppen.

Effekter

Når binyrene ikke produserer nok aldosteron, nyrene mister evnen til å opprettholde en riktig balanse av natrium og kalium. Ifølge NEMDIS, kan dette føre til en reduksjon i volumet av blod og blodtrykket.

Behandling

Å korrigere en underproduksjon av aldosteron forårsaket av Addisons sykdom, medisiner Fludrocortisone acetat (Florinef) administreres. Denne medisinen er tatt muntlig enten en gang eller to ganger om dagen, i henhold til NEMDIS. Folk som er på aldosteron replacement therapy ofte behov for å øke deres inntak av salt.

Betraktninger

Det er når nivået av aldosteron erstatningsterapi må økes. Ifølge Mayo Clinic, disse tider omfatte kirurgi, infeksjon og sykdom; den NEMDIS rapporterer at hormonbehandling kan også økes i tiden rundt arbeidskraft for gravide. Folk som ikke kan ta oral medisin kan gis hormon erstatning intravenøst, ifølge Mayo Clinic.

Forebygging

Den NEMDIS anbefaler at personer med Addisons bør ha legitimasjon for å indikere at de har binyreinsuffisiens samt riktig dose av kortisol for å bistå dem i en nødsituasjon. Det er videre anbefalt at folk som reiser bør ta kortisol med dem for å administrere i tilfelle en nødsituasjon.