Digidexo.com

Vitaminer for MS

Ifølge Mayo Clicnic, multippel sklerose, eller MS, er en autoimmun sykdom som har ukjente årsaker. Sykdommen påvirker nervesystemet ved å forstyrre kommunikasjonen mellom hjernen. I tillegg kan MS også forstyrre andre deler av kroppen som begrenser en persons evne til å snakke, gå eller skrive. Noen mennesker har milde symptomer, mens andre har alvorlige problemer med sykdommen. Hver person er forskjellig.

Fordeler

Ifølge University of Maryland Medical Center, kalsium og vitamin D og en grunnleggende multivitamin supplement er svært gunstig for personer med MS. Disse vitaminene øke immunsystemet minske effektene av sykdommen. I tillegg foreslår de at MS-pasienter inkluderer omega-3 fettsyrer i kostholdet. Omega-3 fett er sunt fett som reduserer betennelse i kroppen. B-vitaminer er også veldig bra for nervesystemet helse.

Funksjoner

Vitamin D har vist seg å være nyttig til å redusere risikoen for svakhet og smerte fra artritt og autoimmune sykdommer så som MS, per Mayo Clinic. Vitaminer er nødvendig for å opprettholde og reparere alle vev i kroppen. Den primære funksjon av vitaminer er å mate cellene næring slik at de kan gjøre jobben sin. Personer med helsetilstander er svakere på grunn av effektene av sykdommen på kroppen. Vitamin C og D er nyttig fordi disse to vitaminer øke immunforsvaret.

Typer vitaminer

Ifølge en studie utført ved University of Oxford, kan vitamin D kutte MS risiko i enkelte mennesker. Det finnes flere forskjellige typer vitaminer tilgjengelig som hel-mat, syntetisk og flytende vitaminer. Flytende vitaminer er lettere for kroppen å absorbere fordi de omgå fordøyelsesprosessen. Hele mat vitaminer er også lett for kroppen å utnytte fordi disse vitaminene er laget av mat. Syntetiske vitaminer er kjemisk skapt i en lab. I tillegg sier vitamin D rådet at vitamin D fungerer best når det tas med andre vitaminer og mineraler som kalsium, så ta vitaminer sammen er gunstig fordi de styrke hverandre.

Betraktninger

En studie utført ved Oxford University viser også at gravide kvinner som hadde et vitamin D-mangel under svangerskapet kan øke risikoen for å få avkom med MS senere i livet. Ifølge Mayo Clinic, er det et par ting du bør vurdere når du tar vitaminer. Sørg for å snakke med legen din og vurdere årsakene for å ta kosttilskudd. Det er også nyttig å drikke åtte til 10 glass med rent vann hver dag. Vann er transportsystemet for vitaminer. Vann transporterer næringsstoffer til cellene våre og spyler avfall bort.

Expert Insight

Dr. Mary Dan Eades, medisinsk direktør i Arkansas Center for Health and Weight Control i Little Rock, anbefaler at MS-pasienter ta minimum 500 mg vitamin C to til fire ganger hver dag, i tillegg til 100 mg av selen og 800 IE vitamin E en gang per dag.