Digidexo.com

Hva betyr det når en lege forteller deg at din Blood er forurenset?

Hva betyr det når en lege forteller deg at din Blood er forurenset?


Blod forurensning kan bety en rekke forskjellige ting avhengig av vektoren som forårsaket forurensning. Det er vanlige forurensningsstoffer som kan være forbundet med blod og blodsykdommer. Det er mest sannsynlig at en diagnose av kontaminert blod er relatert til en virus-, bakterie-, sopp- eller parasittinfeksjon. Sepsis er en tilstand hvori det er en massiv mengde av infeksjon i blodstrømmen som forårsaker en systemisk inflammasjon i kroppsvev.

Viral infeksjon i blodet

Et virus er et lite patogen som er avhengig av en vert for å overleve og forplantning. Virus sjelden leve lenge utenfor kroppen, men de kan reaktivere når introdusert inn i en verts emne. Vanlige virus som er bloodborne inkluderer humant immunsviktvirus (HIV) og hepatitt B og C. Viral blod infeksjoner kan være ervervet gjennom seksuelle midler, samt gjennom intravenøs (IV) narkotikabruk. Antiviral medikamentterapi anvendes for å bekjempe viral infeksjon.

Bakteriell infeksjon i blodet

En bakterie er en liten mikroorganisme som ikke er avhengig av en vert for overlevelse og formering. Menneskekroppen er vert vanligste bakteriene i tarmen, på huden og i urin-systemet som er gunstig. Men kan noen bakteriestammer forårsake livstruende infeksjon. Stivkrampe, streptokokker og stafylokokker er tre former for bakterier som kan infisere kroppen gjennom sirkulasjonssystemet. I motsetning til virus, bakterielle infeksjoner svarer godt til bruk av antibiotika terapi.

Fungal infeksjon i blodet

Soppinfeksjon er referert til som en mykotisk infeksjon. Mycosis resultater når en fungal infeksjon utvikler seg i kroppen, vanligvis gjennom et svekket eller ødelagt immunsystem. Derfor mycotic infeksjoner er kjent som opportunistiske infeksjoner fordi de ikke ville oppstå hvis immunforsvaret var sterk nok til å avverge dem. Thrush, gjær og mugg infeksjoner er tre former for mykoser som kan forplante seg gjennom blodinfeksjon. Anti-fungal medisiner brukes til å behandle mycotic infeksjoner.

Parasittisk infeksjon i blodet

En parasittsykdommen er en sykdom forårsaket av en parasitt. Parasitter kan være den direkte årsaken til en sykdom, eller en parasittisk sykdom kan være forårsaket av giftstoffer utgitt av en parasitt som det er vert i kroppen. Parasitter er gjennomført av flått, mygg, fluer og enkelte ormer. Generelt oppstår parasitt orm infeksjoner etter å ha spist forurenset mat. Parasittinfeksjon behandles gjennom administrasjon av parasiticidal medikamenter som enten dreper parasitten eller gjør den i stand til å reprodusere.

Sepsis og Septicemia

Sepsis oppstår når det er en enorm mengde patogen i blodet, noe som fører til en systemisk inflammatorisk respons som kalles sepsis. Sepsis er en sann medisinsk nødstilfelle som kan drepe den lidende ved å forårsake multi-systemfeil av organer og manglende evne i kroppen til å gå tilbake til en homeostatic tilstand uten innblanding av antibiotika medikamentell behandling, og i alvorlige tilfeller, intervensjon gjennom nyredialyse, mekanisk ventilasjon eller amputasjon av en septisk ekstremitet.