Digidexo.com

Farlige virkningene av slankepiller

Med dagens hektisk livsstil, er folk alltid på jakt etter raske løsninger på problemer som overvekt. Det finnes mange slankepiller på markedet - noen er FDA godkjent og andre ikke. Slankepiller kan gi alvorlige bivirkninger og til og med dødelig utgang.

Myter

Vi er ment til å tro at slankepiller som selges over disk er trygge, men dette er ikke alltid sant. Ikke alle slankepiller er FDA godkjent. Vekttap piller er ikke magi. De vil bistå i vekttap, men de kan ikke erstatte et sunt kosthold eller et treningsprogram, som er nødvendige for sunn vekttap.

Avhengighet

Slankepiller kan bli vanedannende og kan misbrukes. De typer slankepiller som er misbrukt pleier å være de som er sentralstimulerende-baserte. Mange slankepiller er appetittdempende og inneholder koffein og fenylpropanolamin (et legemiddel som brukes til å kontrollere appetitten). Grunnen til at disse pillene er vanedannende, er at en umiddelbar vekttap er oppnådd, og brukeren blir følelsesmessig avhengige av dem.

Påvirkning av hjertet

Tar slankepiller kan ha en innvirkning på pulsen og hjertets normale rytme. Når du tar slankepiller, kan du føle deg irritabel, nervøs og anspent. Slankepiller kan øke hastigheten på pulsen til priser som føles ute av kontroll, med beats opp til 200 slag per minutt. Denne tilstanden kalles takykardi og er farlig.

Påvirkning av væsketap

Noen slankepiller er laget for å gå ned i vekt gjennom tap av væske. Disse er kjent som vanndrivende midler. Med tapet av kroppsvæsker kommer tap av næringsstoffer og elektrolytter. For mye fluidtap, om ikke etterfylles, kan være farlig, spesielt hvis dette tapet inkluderer kalium og natrium.

Effekter på fordøyelsessystemet

Slankepiller kan føre til kaos i fordøyelsessystemet, inkludert magesmerter. De kan forårsake oppkast og kvalme. Dette kan føre til et tap av væsker og næringssalter, og den enkelte kan bli dehydrert. Slankepiller kan også føre til at tarmene til å bli blokkert.

Betraktninger

Hvis du søker hjelp med vekttap, er det alltid best å konsultere lege eller ernæringsfysiolog før du tar noen slankepiller. Opprettholde et godt balansert kosthold med mosjon og en godkjent vekttap pille vil bidra til å kaste de ekstra pounds. Sørg for at du er klar over alle bivirkningene av dietten pille du tar.