Digidexo.com

Atferdsproblemer hos voksne med ADHD

Ifølge Mayo Clinic, ADHD, ofte referert til som ADHD, er «en kronisk tilstand som rammer millioner av barn og ofte vedvarer inn i voksenlivet." De felles attributter av uorden er allment forstått for barn, men det er et spørsmål eller om voksne kan vise lignende symptomer.

Misforståelse

En vanlig misforståelse er at ADHD forsvinner når voksen alder er nådd. Mens forskningen ikke er så uttømmende på voksne pasienter, symptomene er angivelig like. Misforståelse kan tilskrives en rekke barn diagnostisert tidlig med sykdommen som har lært å lykkes overvinne sine problemer etter den tid de blir voksne. For de som går udiagnostisert eller er diagnostisert sent i barndommen / tenårene, er det mindre tid til å bli kjent med sykdommen og dermed mindre tid til å kompensere for problemene knyttet til den.

ADHD i arbeid

Voksne med ADHD kan være mer tilbøyelig til å unngå jobber som krever ekstrem konsentrasjon eller langvarig oppmerksomhet. De kan få lett frustrert med oppgaver og være ute av stand til å sitte stille i mer enn svært korte perioder av gangen. De kan være uorganisert eller, i et forsøk på å motvirke deres ADHD, kan de utvikle en ekstrem behov for organisering og være ute av stand til å fungere uten. Voksne kan være mer tilbøyelige til å føre til konflikt med kolleger på grunn av manglende impulskontroll og glemsel.

ADHD hjemme

De samme problemene som plager voksne med ADHD på jobb påvirker også forholdet til familie og venner. De kan miste ting lett, glemmer å betale regninger og savner avtaler. Oppgaver kan settes i gang, men forlot uferdig til å starte andre. Noen voksne kan få defensive når de blir konfrontert med problemstillinger rundt deres manglende evne til å konsentrere seg og snert ut.

Komplikasjoner

Angst og depresjon både kan påvirke voksne med ADHD. Voksne kan være mindre sannsynlighet for å søke hjelp for sine problemer, og dermed fører til ytterligere frustrasjon og skuffelse med sine evner. Stigma som ADHD er bare en barndom uorden ofte holder voksne fra å spørre legen sin om mulig behandling. De kan medisinere seg selv med narkotika eller alkohol, men beroligende midler bare gjøre symptomene verre fordi de jobber mot de vanligst foreskrevet ADHD medisiner.

Forebygging / løsning

Utdanning er den mest kraftfulle verktøyet i arbeidet med ADHD som voksen. Hvis du tror du har sykdommen, bli vurdert. Familien din lege kan vurdere deg hvis han har fått opplæring eller kan henvise deg til noen som kan. Vær forberedt på å prøve noen forskjellige medisiner før du finner den rette for deg.

Møte med en rådgiver eller psykolog som er opplært til å håndtere voksen ADHD. De kan hjelpe deg å håndtere dine problemer spesielt og vil arbeide med å endre atferd for å nå målene dine.