Digidexo.com

Auto Immune Thyroid Disease

Autoimmune sykdommer er i roten av skjoldbrusk problemer for mange pasienter. Å vite at autoimmun sykdom som forårsaker skjoldbrusk problemer kan ikke endre symptomene, men det vil endre måten legen din behandler deg.

Fakta

Autoimmun sykdom er en lidelse der immunforsvaret angriper friske organer. I tilfelle av autoimmune thyroid sykdom, kan skjoldbrusk bli enten for lite aktiv eller overaktiv. Legene er usikre på hva som forårsaker autoimmun sykdom, men det ofte går i familier.

Hashimotos tyreoiditt

Med Hashimotos tyreoiditt, også kjent som Hashimotos sykdom eller kronisk lymfatisk tyreoiditt, blir thyroid angripes av immunsystemet, og blir lite aktiv (eller hypothyroid).

Graves 'sykdom

Immunsystemet angriper også skjoldbruskkjertelen med Graves 'sykdom, men i stedet for å bli lite aktiv, begynner skjoldbrusk å overprodusere thyroid hormon.

Diagnose

Både Graves 'sykdom og Hashimotos tyreoiditt er diagnostisert ved blodprøver. En overflod av skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH) i blodet betyr at skjoldbruskkjertelen er underactive, mens et lavt nivå av TSH betyr at skjoldbruskkjertelen er overaktiv.

Behandling

Hashimotos blir behandlet med en skjoldbruskkjertelhormon pille mens Graves 'blir behandlet med en skjoldbrusk undertrykke medikamenter, radioaktivt jod terapi, eller i alvorlige tilfeller, kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen.