Digidexo.com

Subacromial Dekompresjon Protokoller

Subacromial Dekompresjon Protokoller


Etter at alle konservative behandling har sviktet, er subacromial dekompresjon kirurgi ofte utført for skulder impingement syndrom, som er ofte forårsaket av idrettsskader. Trykket av scapula på rotator cuff resultater i skuldersmerter og dysfunksjon. Subacromial dekompresjon kirurgi gjøres artroskopisk med en minimal invasiv tilnærming. Kirurger bruker et lite omfang til å undersøke og å reparere skader på innsiden av skjøten.

Prosedyre

Kirurgen gjør tre små snitt og setter inn et kamera og andre små instrumenter inn i leddet. Etter en grundig undersøkelse av skulderen, kirurgen fjerner fullstendig subacromial bursa å lindre betennelser, irritasjon og arrvev. Kirurgen så barberer acromion for å øke plassen for rotator cuff sener. Deretter fjerner kirurgen noe arrvev fra coracoacromial ligament. Noen tårer på rotator cuff blir reparert på denne tiden. Kirurgen fjerner kameraet og instrumenter, så lukkes snittene med stifter eller sting.

Symptom Relief

Umiddelbart etter operasjonen, bør pasienten is skulderen så mye som mulig. Kirurger anbefaler å bruke isen hver tredje til fjerde time i løpet av dagen. Pasienten vil bli gitt en slynge på sykehuset, som han bør fortsette å bruke i fem til ti dager, og kan også gis en elektrisk stimulering enhet som skal brukes som anvist av operasjonsteamet.

Wound Care

Pasienten bør forvente å se en liten mengde blod på kirurgisk dressing; men hvis bandasjen blir gjennomvåt, bør han kontakte operasjonsteamet. Dressinger skal endres i henhold til kirurgens anbefalinger. Pasienten kan dusje når kirurgiske sår har grodd, med kirurger anbefale svamp bad før den tid. Pasienten skal ikke berøre snittene eller bruke noen substans til dem før han har godkjenning fra kirurgen.

Rehabilitering

Rehabiliteringsprotokoller varierer avhengig av tilstanden til skulderen. I løpet av de første en til to uker etter operasjonen, er med pasienten i passiv spekter av bevegelsesøvelser, som en fysioterapeut utfører uten assistanse fra pasienten. På ca to uker etter operasjonen, fortsetter pasienten med passive bevegelsesutslag og legger aktivt assistert utvalg av bevegelse, en øvelse diett utført av pasienten og assistert av fysioterapeut. På ca tre uker etter operasjonen, pasienten flyttes til aktiv omfanget av bevegelse øvelser som han utfører på egen hånd. Pasientene blir også bedt om å gjøre pendel øvelser og skulderruller. Pasienter vanligvis få full funksjon av skulderen i ca 4-6 uker, men dette varierer fra pasient.

Aktivitet

Den helbredende skulder brukes ikke til noe nå eller fatte umiddelbart etter operasjonen. Pasienten må ikke støtte noen mengde kroppsvekt inntil motta klarering fra kirurgen, typisk i to til fire uker. Før pasienten tilbake til normal aktivitet, har kirurgen må vurdere og bekrefte at tilstrekkelig styrke, fleksibilitet og utholdenhet returnert. Pasienten er ikke å kjøre før at nødvendige godkjennelser fra sin kirurg, vanligvis etter en uke; men hvis pasienten tar narkotiske medisiner eller muskelavslappende, kjøring er strengt forbudt. Pasienten som jobber et skrivebord jobb kan gå tilbake til arbeid etter ca en uke, med en begrensning løft i løpet av fem til 10 pounds. I tillegg får pasienten begrenset fra å skyve, dra, bære eller nå over skulderhøyde inntil han har klaring fra kirurgen. Kirurger generelt tillate pasientene å gjenoppta tunge løft og nå over skulderen etter en til to måneder. Ingen idrettsaktiviteter anbefales for to til tre måneder.