Digidexo.com

Hvor mye koster det å få tennene hvitnet?

Hvor mye koster det å få tennene hvitnet?


Et vakkert smil er en av de første tingene folk legger merke til. Whitening, også kalt bleking, fjerner flekker på tennene og forbedrer utseendet. Nice utseende tenner er pen og er også et tegn på god helse og selvtillit. Hvitere, lysere tenner er også store penger for tannleger og selskaper som selger tann whiteners. Å vite hvordan du skal velge den som passer best for dine behov kan være den minst kostbare og mest effektive alternativet.

Årsak til misfarging i tennene

Tennene blir misfarget på grunn av alder, genetikk, medisiner, røyking, skader og selv bare fra basen fargen på tennene. Noen tenner har en grå undertone og andre en mer gul. Forskjellige toner vil svare på enkelte produkter bedre enn andre.
Dark-fargede matvarer som kaffe, te og vin kan sette flekker på tennene over tid. Med mindre disse matvarene er fjernet fra kostholdet ditt, vil du trenger for å bleke ofte.

Bleking versus Whitening

FDA har strenge standarder for hvordan begrepene Bleking og Whitening kan brukes til å selge produkter for tennene. Bleking brukes når produktet er for tennene som er gjort hvitere enn sin naturlige farge.
Bleking er begrepet brukt til å fjerne flekker, smuss og rusk. Teknisk sett kan hvilken som helst tannkrem betraktes som en whitener fordi det renser ting av tenner.
De fleste selskaper bruker begrepet bleking når det refereres til produkter som blekemiddel (hydrogenperoksid eller karbamidperoksid) fordi bleking har en bedre lyd appell. Hvis målet ditt er å ha hvitere tenner, og du kjøper en tannkrem som er merket som bleking, sjekk etiketten for å sikre at det er blekemidler i ingrediensene.

Professional

Professional bleking kan gjøres på et tannlegekontor eller gitt som et kit for å ta med hjem og bruke. Tannleger bruker høyere konsentrasjoner av peroxide (blekekjemkalier) og kan gi mer betydelig fargeendring raskere enn å bruke over-the-counter produkter. Men kostnadene kan bli betydelig høyere også. Å ha tennene dine hvitnet i tannlegekontor koster ca $ 650 per besøk i 2009. Kits fra tannlegen din som du bruker hjemme kan ta lengre tid, men fungerer bedre og raskere enn de du kan kjøpe i butikkene. Noen typer du søke om en halvtime eller en time om gangen, og noen du la på natten; de kan koste alt fra $ 100 til $ 400.

Over the Counter

Kjøpe bleking kits i butikken uten resept er den minst kostbare måten å få hvitere tenner. Ifølge American Dental Association, er denne typen tannbleking trygg og effektiv, men fungerer ikke så godt eller vare så lenge som den type behandlinger tilgjengelig i et tannlegekontor. Hjem bleking kits kommer i strimler, skuffer, maling eller børste-on-programmer; mange ikke dekke alle tennene, bare foran de som er mest synlige. Avhengig av hvilken type du velger, prisene hos de største butikkene varierer fra $ 20 til $ 80 i gjennomsnitt.

Ulike nyanser av hvitt

Standarden guide som brukes av tannleger kalles Vitapan Classic Shade Guide, som har 16 nyanser av hvitt arrangert fra mørkeste til lyseste og delt inn i fire fargegrupper. De fleste tannbleking kan endre tann farge 2-7 nyanser annerledes

Betraktninger

Noen bleking kan føre til følsomhet og tannkjøtt irritasjon, men dette er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Gravide eller ammende kvinner anbefales å unngå tannbleking.