Digidexo.com

Matvanene for diabetikere

Spise et sunt, velbalansert kosthold og spise måltider på planen kan bidra til å kontrollere diabetes ved å holde blodsukkernivået i sjakk. Det er viktig å holde fast med de samme måltidene, kontrollere kalorier og ikke gå for lenge uten å spise.

Spise riktig mat

Å ha diabetes betyr ikke at du trenger å begrense din diett. Du kan spise de fleste matvarer, men du må regulere mengden av kalorier og fett du tar i med hvert måltid, siden overflødig fett har en tendens til å føre til en usunn økning i blodsukkeret (glukose) nivåer. Ditt kosthold bør vektlegge frukt, grønnsaker og helkorn, og sette et tak på fet mat. Også kontrollere mengden karbohydrater du tar i på en gang, som du kan gjøre ved å unngå store deler av carbo-tung mat som pasta og poteter.

Spis moderat store Meals

Moderasjon er viktig i de fleste sunt kosthold, og det samme gjelder for en diabetiker. Sørg for at du se dine serverer størrelser, slik at du ikke får for mange kalorier crammed i ett måltid. Med fokus på grønnsaker og korn er en god måte å gjøre dette naturlig, siden sunn mat har en tendens til å være høy i protein og lite kalorier. Holde din del størrelser under kontroll vil tillate deg å ta i samme mengde kalorier hver dag og holde blodsukkeret på sitt riktig nivå.

Hold deg til et Schedule

Holde en jevn tilførsel av mat i systemet er den beste måten å holde diabetes under kontroll. Tidspunktet for måltidene dine er like viktig som maten du spiser. Det er også en god idé å arbeide i små, sunne snacks som frukt mellom måltidene. Dette forhindrer deg fra å bli skrubbsultne og overspising, og det holder også kroppen din leveres med en jevn strøm av kalorier for å holde deg gående.