Digidexo.com

Hva er Arteria carotis blokkering?

Hjerneslag er den primære bekymring når en pasient blir møtt med arteria carotis blokkering. En innsnevring eller obstruksjon av disse vitale ruter som leverer oksygen og blod til hjernen kan føre til den type angrep som cerebral er tallet 3 dødsårsak i De Forente Stater.

Identifikasjon

En carotisar blokkering oppstår når en av de to carotis på forsiden av halsen blir tett med en opphoping av fettavleiringer kalles plakk. Den resulterende tilstanden er kjent som aterosklerose.

Betydning

Hva er halspulsåren blokkering? Som carotis bære avgjørende oksygen og blod til hjernen, kan en blokkering av denne strøm resulterer i et slag. Denne "hjerne angrep" kan også være forårsaket av plakk som bryter bort og reiser til hjernen (embolisering).

Effekter

Forbigående iskemiske anfall (TIA-tallet) er en indikasjon på at et stort slag kan være på vei. "TIA er midlertidige episoder av hodepine, svimmelhet, prikking, nummenhet, tåkesyn, forvirring, eller lammelse som kan vare alt fra noen minutter til et par timer," i henhold til The Texas Heart Institute.

Risiko

Personer på størst risiko inkluderer de med høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, en familiehistorie med sykdommen, og folk som røyker eller er overvektige.

Symptomer

"Symptomer på halspulsåren sykdom inkluderer svakhet, nummenhet, lammelser, sløret tale eller synsproblemer," i henhold til Barnes-Jewish og Washington University Heart and Vascular Center i St. Louis. Tester for å diagnostisere sykdommen inkluderer ultralydavbildning og magnetisk resonans angiografi.