Digidexo.com

Hvordan virker respirasjon avvike fra Breathing?

Det er en forskjell mellom respirasjon og pust. Folk kan bli forvirret med tanke på ordet "åndedrett" stammer fra latinske røtter og betyr "å puste." De to får også forvirret fordi oksygen er vanligvis nødvendig for respirasjon, og dyrene får oksygen ved å puste.

Respirasjon

Respirasjon skjer på cellenivå med nesten alle levende organismer. For organismer slik som virus, som ikke er bygget opp av celler, kan denne prosessen ikke forekomme. Energi er nødvendig for overlevelsen av disse organismer, som fremstilles gjennom prosessen for respirasjon. Respirasjon er ganske enkelt nedbryting av mat kilder til brukbar energi for funksjonen av celler og dermed hele organismen. Dette er en kompleks prosess som ender med et kjemisk referert til som ATP blir opprettet. ATP er kilden til energi for cellene. Dette kompleks prosess krever også oksygen som en komponent før sluttproduktet av ATP er opprettet.

Respirasjon er en nødvendig prosess i celle-baserte organismer. Denne prosessen skjer ikke bare i mennesker og dyr, men også i planter. Den energien som er opprettet fra de kjemiske endringene gjennom åndedrett hjelper disse levende ting til å fungere. Planter ville ikke være i stand til å bevege seg, uten å vokse og endre denne prosessen. Uten respirasjon, ville mennesket ikke være i stand til å gjøre sine daglige aktiviteter, eller til og med puste for den saks skyld. Alle disse funksjonene så vel som mange andre krever den energien som produseres gjennom åndedrett.

Breathing

Pusteteknikk er også en nødvendig funksjon for å holde dyr og mennesker i live. Ikke alle dyr puster som mennesker gjør, skjønt. Mennesker og andre virveldyr som lever på land puste ved hjelp av lungene. Andre dyr har alternative metoder for å puste. En fisk, for eksempel, puster ved hjelp av gjellene. En frosk har lungene for når du er på land og mens i vannet puster gjennom huden.

Breathing tillater dyr og mennesker til å ta opp oksygen. Oksygen er en av en kompleks rekke av krav til prosessen med å endre mat som spises til ATP. Det kan argumenteres for at uten åndedrett for å produsere energi, kunne puste ikke skje. Det kan også sies at uten oksygen fra å puste, kan prosessen med åndedrett ikke forekomme enten. Begge er nødvendig for hver å forekomme, i det minste i de organismer som har til å puste.