Digidexo.com

Kan Medisinering Paxil føre til vektøkning?

Ifølge Dr. Daniel K. Hall-Flavin av Mayo Clinic, er ikke alle anti-depressiva føre til vektøkning; imidlertid Paxil kan og ofte gjør. Han forklarer at serotonin reopptakshemmere (SSRI), hvorav Paxil er en, normalt ikke føre til vektøkning, mens MAO-hemmere, trisykliske antidepressiva og MAO-hemmere, er mer sannsynlig å resultere i ekstra vekten. I dette tilfelle er Paxil, som er en SSRI, unntak, spesielt dersom det tas i en lang tidsperiode.

Umiddelbar Vektøkning

Dr. Hall-Flavin bemerker at hvis en person begynner å få vekt den aller første uken at hun er på antidepressiva, kan dette være en sterk indikator på at hun vil få en betydelig mengde vekt mens du er på stoffet.

Angst-Basert Depresjon

Dr. Apovian, direktør for ernæring og Vekt Management Center ved Boston Medical Center og førsteamanuensis i medisin ved Boston University School of Medicine forklarer at Paxil gjør i mange tilfeller føre til vektøkning, fordi det kan ha en beroligende effekt på en enkeltperson, som kan gjøre personen søvnig og mindre fysisk aktive. Paxil er ofte brukt til å behandle angst basert depresjon, som ikke kan sies om alle anti-depressiva. Hvis du har angst basert depresjon og at det derfor din lege valgt Paxil for behandlingen din, sørg for at eventuelle senere anti-depressiva som du kan velge å bytte til også behandle din angst.

Hjernens Appetite Senter

Antidepressiva, inkludert Paxil, kan øke appetitten, ifølge Dr. Aprovian, fordi medisinen har effekt på hjernens appetitt sentrum.

Leptin

Ifølge Jointhefun.com, av den grunn at Paxil kan forårsake vektøkning er fordi det kan forstyrre enzymer i leveren, funksjonen til disse enzymene blir styring av forbrenningen, slik at den opererer effektivt. Hvis stoffskiftet blir svak, kan du få vekt. Det er antatt at SSRI, inkludert Paxil, kan rote opp nevro-endokrine systemet veier. Hormonet leptin, som er fettcelle-avledet, kan endres ved bruk av Paxil. Leptin er et kjemisk budbringer. Som en kjemisk budbringer, lar leptin hjernen din vet hvordan fett du er og instruerer kroppen din til å spise tilsvarende. Leptin er også integrert i energinivået. Følgelig hvis leptin endres på en eller annen måte dette kan føre til vektøkning.

Vurdere alle faktorer

Det er veldig lett å skylde vektøkning på et medikament, og, faktisk, kan stoffet være skyldig, men vurdere andre faktorer som kan være årsaken til vektøkning, inkludert en underaktiv skjoldbruskkjertelen (hypotyreose), som kan presentere mye som depresjon utstrekning Symptomene er bekymringer; en bedre appetitt hvis din depresjon løftet siden du har vært på medisiner eller rett og slett fordi du har vært over-spising. Hvis du mener at vektøkning er direkte relatert til Paxil, diskutere dette med legen din. Kanskje det er en bedre medisin for deg eller kanskje doseringen kan senkes.