Digidexo.com

Foods å spise og unngå for diabetikere

Omtrent 7,8 prosent av amerikanere har diabetes. Det er fire hovedtyper av diabetes: type I, type II, svangerskaps og pre-diabetes. Mens det er i dag ingen kur for diabetes, diabetes kan kontrolleres med et riktig kosthold.

Beskrivelse

Diabetes er en sykdom som påvirker kroppens evne til å produsere eller bruke insulin riktig. Insulin er et hormon som trengs av kroppen for å omdanne sukker, stivelse og annen mat til energi. Hvorvidt en person er i faresonen for diabetes er avhengig av at individets genetiske disposisjon og kosthold.

Matvarer for å unngå

Siden diabetes effekter blodsukkernivået, er det viktig at personer med diabetes unngå alt sukker, inkludert mat og drikke som inneholder sukker som godteri, tyggegummi, desserter, brus, kaker og sirup. Stivelsesholdige grønnsaker som poteter og søte frukter som bananer, mango, druer og tørket frukt bør også unngås. Andre matvarer som kjøtt, fett, bearbeidet korn, salt og koffein kan også forverre diabetes hos noen individer.

Foods å spise

Personer med diabetes bør fokusere på å spise balansert, lav-fett måltider. Omfatter ikke-stivelsesholdige grønnsaker som brokkoli, blomkål, spinat og grønne bønner til lunsj og middag. Spis fisk to til tre ganger i uken, og velg magert kjøtt eller vegetarmat som bruker linser, pinto bønner eller kidneybønner på andre måltider. Også velge hele korn som brun ris, hele hvete nudler og grovbrød fremfor tradisjonelle hvite counter deler. Nyte minst en porsjon tillatt frukt hver dag og bruke magre meieriprodukter regelmessig.

I tillegg, kunstige søtningsmidler som for eksempel Sweet'N lav, Lik og Splenda er trygge for diabetikere, og kan brukes som en erstatning for sukker i de fleste oppskrifter. Mat som inneholder kunstige søtningsmidler som diett brus og sukkerfrie drops er også trygt for diabetikere.