Digidexo.com

Bone Scan Danger

Bone Scan Danger


Et bein skanning, eller bein scintigrafi, er en spesialisert kjernefysisk radiologi prosedyre. Fremgangsmåten bruker radioaktive isotoper og tracer kjemikalier for å markere problemer i skjelettet. Å ha et bein scan kan gi ubehag, men det kan også forårsake allergiske reaksjoner og risiko for gravide.

Formål

Den primære hensikten med en beinskanning er å detektere spredning av metastatisk kreft. En beinskanning er også brukt til å detektere artritt, Pagets sykdom, aseptisk nekrose, og å vurdere bensmerter og traumer hvor x-stråler ikke kan være effektive.

Eksponering

En liten mengde radioaktivt stoff blir sprøytet inn i blodåren under et bein scan. Ifølge StJohn.org, er den lille mengden ikke nok til å rettferdig forholdsregler mot radioaktiv eksponering. Imidlertid kan injeksjon forårsake ubehag, og det kan føre til en sjelden allergisk reaksjon.

Graviditet

Gravide kvinner anbefales at bein skanner kan forårsake skade på fosteret. I tillegg, for ammende kvinner, er det en risiko for forurensende brystmelk ved bruk av tracer.

Allergier

Pasienter som er allergiske eller sensitive for medisiner, skalldyr, latex og kontrast fargestoffer bør varsle sin lege. Slike pasienter risikere en allergisk reaksjon på den injiserte materialet.

Advarsel

Andre risikoer er mulig på grunn av den enkeltes spesifikke medisinske tilstander. Det er lurt å diskutere alle medisinske bekymringer med legen din.