Digidexo.com

Leddgikt Flare Up Symptomer

Leddgikt kommer i to hovedtyper: artrose og revmatoid artritt (RA). Artrose vanligvis resultater fra slitasje på ledd som er en del av aldringsprosessen, men det er også påvirket av andre faktorer, inklusive vekt, overforbruk, manglende fysisk aktivitet og skader. RA er på grunn av en feil i kroppens immunsystem; den angriper leddene og påvirker indre organer. Flare-ups er en forverring av disse pre-eksisterende forhold.

Funksjoner

En leddgikt blusse opp kan være så enkelt som økt smerte i en kneleddet, eller alvorlig nok til å lande den lidende på sykehuset. Flare-ups er nesten alltid relatert til økt betennelse. Ofte dette skjer fordi felles har blitt for mye, slik som kan skje når du er altfor entusiastiske i å starte et nytt treningsprogram. Det kan også oppstå på grunn av en plutselig stress på en felles, for eksempel når du skli eller falle og traff kneet eller stikke ut hånden for å hindre et fall. For de med revmatoid artritt, kan en blusse opp også være et resultat av en infeksjon eller følge en spesielt stressende situasjon.

Tegn på utbruddet av en leddgikt blusse opp

Mennesker som har leddgikt er vanligvis klar over de vanligste symptomene på stivhet, smerte og hevelse som følger tilstanden. Når en oppblussing oppstår, disse symptomene en tendens til å øke, slik at du kan finne det vanskeligere enn vanlig å komme ut av sengen om morgenen, eller du kan oppdage at du må stå opp og flytte rundt oftere i løpet av dagen.

Tester for å identifisere leddgikt flare-ups

Hvis du har revmatoid artritt, kan du også ønsker å få en blodprøve for å se om senkning --- ganske ofte bare kalt en "sed rate" --- eller C reaktivt protein i blodet har økt. Selv om disse ikke er spesielt relatert til RA, de indikerer en økning i betennelse, noe som betyr at de kan hjelpe deg og din lege spore fremdriften av blusse opp.

Betraktninger

Det er viktig å ta leddgikt flare-ups så snart som mulig, på grunn av skaden økt betennelse kan gjøre for å allerede kompromittert ledd.

De fleste som har leddgikt ta noen form for anti-inflammatoriske medisiner med jevne mellomrom, enten resept eller over-the-counter. Snakk med legen eller apoteket om å trappe opp dosen for en tid.

Kalde pakker kan være spesielt nyttig i å kontrollere smerte og hevelse i leddene under en blusse opp. Sørg for å sette en klut mellom kald pakke og huden din, og bruke pakke om 15 minutter om gangen, flere ganger hver dag.

Du må kanskje tilbake ut av din trening diett eller endre typen øvelser du gjør. Trening i vann kan være gunstig, da det er mindre belastende på leddene.

Forebygging

Det er viktig for dem med leddgikt å opprettholde god styrke og bevegelsesutslag i leddene, men du må velge aktiviteter som ikke øker felles stress. Tennis, løping og basketball kan være ganske tøft på leddgikt knær og hofter. Turgåing, svømming og styrke øvelser er alle generelt nyttig, som er å holde vekten nede.