Digidexo.com

Hyperbar oksygenbehandling for hjerneskader

Leger, institusjoner og militæret er alle utnytte eller undersøker hyperbar oksygenbehandling for traumatiske hjerneskader. Men politimesteren hyperbar medisinsk Foreningen har ennå å godkjenne det for denne tilstanden, noe som skaper et hinder for talsmenn og pasienter.

Injury

Etter en alvorlig hodeskade, kan traumatisk hjerneskade oppstå som hjernen svulmer, kiler sensitive vev mot skallen. I boken "hyperbar oksygenbehandling," Richard A. Neubauer og Morton Walker skriver at hyperbar oksygenbehandling (HBOT) arbeider for å behandle hjerneskade av "hemme hjernens blodårer, men leverer mer oksygen." Denne type terapi virker ved å øke oksygeninnholdet i plasma, en del av blodet som normalt ikke bære oksygen i hele kroppen.

Militær forskning

San Antonio Military Medical Center Hyperbarisk Center og Air Force School of Aerospace Medicine er forsker hyperbar oksygenbehandling for hjerneskader blant sårede soldater. "Vi håper at hyperbar oksygenbehandling vil stimulere området rundt skadet hjernevev å forbedre pasientens kognitive funksjoner," sier Dr. E. George Wolf, en lege med SAMMC Hyperbarisk Center. Teamet har også planer om å nøye se etter signaler som indikerer hvorvidt HBOT kan redusere symptomer på post-traumatisk stresslidelse.

Private Forskning

Dr. Paul Harch, leder for Harch Hyperbarics Physicians Center i New Orleans, er også involvert i privat forskning med andre leger å behandle veteraner fra de irakiske og Afghanistan krigene. Ifølge Dr. Harch, når celler i hjernen dør, enten fra traumer eller mangel på oksygen, blodplasmalekkasje ut i omkringliggende hjernevev, forårsaker svelling og reduksjon av blodstrøm. Den ekstra oksygen fra HBOT bidrar til å helbrede skadde blodkar og redusere hevelse. Dette gjenoppretter blodstrøm og sårt tiltrengt oksygen til skadet vev, gjenopplive den sovende celler og ført til en sunn tilstand.

Barriere

Traumatisk hjerneskade er ikke en av de 13 "indikasjoner" godkjent av Undersea og hyperbar Medical Society (UHMS) som forholdene klart egnet for behandling av HBOT. I 1976 UHMS kalt en komité for å bestemme de medisinske forhold som mest sannsynlig å få nytte av denne behandlingen. På den tiden komiteen ikke anbefale oksygen behandling for hjernetraume. Mens mange leger, institusjoner og pasienter nå bruker HBOT for behandling av hjerneskade, mange forsikring planer og den føderale regjeringen kan ikke dekke de økonomiske kostnadene.

Building Support

Hyperbar oksygenbehandling arbeider også for å reparere det som er kjent som blod-hjerne barrieren, en defensiv lag med celler som skyver bort giftstoffer som prøver å snike seg inn i hjernen. Denne naturlige beskyttelse er ofte skadet når alvorlige hodeskader oppstår. Ifølge Dr. Kenneth P. Stoller, medisinsk sjef ved hyperbar Medical Center of New Mexico, har hyperbar oksygene vært vist i en kontrollert studie for å redusere dødeligheten av hodeskade med 50 prosent.