Digidexo.com

Symptomer og årsaker til Bipolar lidelse hos barn

Bipolar lidelse, også kjent som manisk depresjon, er en tilstand som fører til raskt sykling humørsvingninger. Ifølge Mayo Clinic, ca 1 prosent av barn har denne tilstanden.

Symptomer

Et barn med bipolar lidelse opplever depresjon og mani. Symptomer på mani inkludere agitasjon, trenger mindre søvn, å tro på ekstraordinære evner eller talenter, ekstrem lykke, risikabel atferd og problemer med å konsentrere. Depresjon symptomer inkluderer å være trist, uinteressert i normale aktiviteter og føle smerter og plager.

Risikofaktorer

Genetikk, høyt stress og store forandringer i livet (for eksempel et dødsfall i familien eller skilsmisse) kan bidra til utvikling av bipolar lidelse.

Typer

Bipolar lidelse har blitt kategorisert i tre undergrupper: bipolar lidelse NOS (ikke annet er spesifisert), bipolar I lidelse og bipolar II lidelse. Ved bipolar I lidelse, oppstår mani ofte. I bipolar II forstyrrelse, depresjon og mani forekommer ofte. Bipolar I og II symptomene opptrer i mønstre. Bipolar lidelse INA er ikke-mønstrede perioder med mani og depresjon.

Årsaker

Bipolar lidelse er forårsaket av en ubalanse av kjemikalier i hjernen. Tilstanden er mer sannsynlig hos barn som har en familiehistorie.

Behandling

Behandlingen omfatter medisinering og terapi. Medisinering forsøker å stabilisere stemninger med en eller flere anti-depressiva, anti-stress medisiner og stemningsstabiliserende. Terapi inkluderer atferdsmodifikasjon som hjelper barnet å lære akseptabel oppførsel.