Digidexo.com

Helse Grunner for Mann Stretch Marks

Det fornuftig at strekkmerker er oftere assosiert med kvinner enn menn, ni av ti gravide kvinner og sju av ti unge kvinner har dem. Men får en betydelig del av den mannlige befolkningen strekkmerker også: Fire av ti mannlige unge og mange eldre menn har dem. Her er en titt på noen av årsakene til at dette fenomenet oppstår.

Pubertet

Strekkmerker ofte danner i puberteten, når raske veksten strekker huden raskere enn den kan vokse og skaper tårer i sin nedre laget, dermis. Mens ungdommen kvinner er mer sannsynlig å få strekkmerker på deres sine lår, rumpe og bryst i løpet av denne tiden, unge menn vanligvis opplever dem på utsiden av lårene og lumbosacral regionen av lavere ryggen. Som ungdom vokse i et mangfoldig rekke måter, men det er stor variasjon i hvor strekkmerker danne, med noen hanner utvikler dem i andre steder, for eksempel på utsiden av overarmene.

Bodybuilding

Veksten av muskler fra bodybuilding kan forårsake strekkmerker som ligner på de som er forbundet med vekst fra ungdomsårene, når musklene størrelse er også trolig øke. Disse strekkmerker er spesielt vanlig rundt skuldrene og biceps, der musklene kan vokse raskere, men intens bodybuilding i andre områder kan føre dem der også.

Fedme

I tillegg kan rask vektøkning forårsake strekkmerker som ligner på de fra puberteten, bodybuilding og graviditet hos kvinner.

Kortisol

Strekkmerker kan også utvikle seg når en person har for mye kortisol eller andre steroidhormoner i kroppen hans. Kortisol kan lages i kroppen eller introdusert utenfra, enten svelges muntlig eller absorbert gjennom en krem ​​som brukes på huden. Dreven produksjon av dette hormonet kan være forårsaket av Cushings sykdom, hvori hypofysen produserer for mye ACTH, et hormon som forårsaker binyrene for å gjøre kortisol.

Sykdommer

Strekkmerker kan også være forårsaket av og til ved diabetes og ved Ehlers-Danlos syndrom, en genetisk lidelse som fører til svekket bindevev i hele kroppen, blant annet i huden.