Digidexo.com

Androgen deprivasjon behandling bivirkninger

Androgen deprivasjon behandling bivirkninger


Noen menn med prostatakreft velge androgen-deprivasjon behandling, også kjent som hormonbehandling, å krympe eller bremse kreft. Målet er å redusere nivåene av mannlige hormoner fordi disse hormonene stimulerer kreftcellene til å vokse. Som de fleste kreft behandlinger, har androgen-deprivasjonsterapi bivirkninger.

Seksuelle bivirkninger

Mange menn som deltar i androgen-deprivasjon behandling, rapporterer en lavere seksuell libido eller impotens, ifølge American Cancer Society.

Fysiske bivirkninger

Denne formen for terapi kan også føre til vekst av brystvev og forårsake osteoporose, en benskjørhet som øker risikoen for beinbrudd. Noen menn også rapportere ømhet i brystene.

Fysiske endringer

Androgen deprivasjon kan også føre til menn til å miste muskelmasse og sette på en betydelig mengde vekt. De kan også utvikle anemi.

Utmattelse

Som mange kreft behandlinger, androgen deprivasjon later ofte pasienter oppbrukt. Fatigue er en svært vanlig bivirkning av behandlingen.

Mental Effekter

Androgen deprivasjon kan føre til at noen menn å lide av depresjon. Dette er på grunn av den kjemiske forandring i det fører til kroppen.

Behandling av bivirkninger

The American Cancer Society sier at mange av de bivirkninger av androgen-deprivasjonsterapi kan behandles. For eksempel kan pasienter ta antidepressiva eller rådgivning for å bekjempe depresjon, eller har korte stråling økter for å hindre sine bryster fra forstørring.