Digidexo.com

Hva er årsaken til Sudden skallethet hos barn?

Skallethet er ikke eksklusivt for eldre menn og kvinner. Den amerikanske Håravfall Association, opprettet for å gi støtte til og bygge bevissthet om medisinske årsaker og emosjonelle effekter av hårtap hos menn, kvinner og barn, sier at hårtap hos barn (pediatrisk alopecia) står for 3 prosent av alle besøk til barneleger 'kontorer nasjonalt. Mens plutselig håravfall i patcher eller over hele hodebunnen kan være alarmerende, kan mange tilfeller behandles effektivt, og hårvekst kommer tilbake.

Anatomy of the Hair

Våre hår består av en follikkel, som er under hudens overflate i dermis; og skaftet, som er over hudens overflate. Vekst, som oppstår i hårsekken, gjennomsnitt seks inches per år. Vanligvis er 100-120 hårstrå kaster daglig, stadig erstattet av ny vekst.

Infeksjon

Den vanligste årsaken til plutselig hårtap hos barn er en soppinfeksjon i hodebunnen kalles tinea capitis (ringorm i hodebunnen). Ifølge MedLineHelp, er det mest vanlig hos barn, men kan påvirke ungdom og voksne også. Symptomer inkluderer bare flekker der håret har brukket av ved hodebunnen, sorte prikker og kløe.

Barn med mindre irritasjoner på deres hodebunnen, dårlig hygiene eller langvarig fuktighet i hodebunnen er mer utsatt for smitte. Det er også smittsom, overføres ved direkte kontakt med noen med infeksjon eller ved å dele luer, børster og kammer med en infisert barnet. Infeksjonen behandles med orale anti-fungal medisiner; noen ganger aktuelle medisiner anbefales også.

Alopecia areata

Alopecia areata, en autoimmun sykdom der kroppen angriper hårceller, forårsaker et plutselig tap av hår --- ofte over natten --- resulterer i glatte hårløse flekker på et barns hode. Det kan være arvelig. Ifølge American Academy of Dermatology, 20 prosent av dem som har alopecia areata har en slektning med det. Selv om det kan påvirke alle i alle aldre, barn er mest utsatt. Den amerikanske Håravfall Association sier at 1 av 1000 barn er berørt og at fem prosent av disse vil utvikle alopecia totalis, noe som fører til fullstendig skallethet så raskt som over natten eller i løpet av flere dager til flere måneder.

En lege diagnoser alopecia areata ved å undersøke hodebunnen og utelukker andre årsaker. Det finnes ingen kjent kur --- sykdommen kan forsvinne i måneder eller år, og så dukke opp igjen. Hudleger kan bruke reseptbelagte medisiner for å undertrykke immunsystemet og stimulere hårvekst; dette arbeidet vil ikke hindre fremtidige hårløse flekker fra å vende tilbake, men kan hjelpe hårvekst avkastning til eksisterende hårløse flekker, og til og med hele hodet i tilfeller av alopecia totalis.

Kjemoterapi

Mange kjemoterapi medisiner føre til hårtap, noen så raskt som innen et par uker etter det første kurset av behandling. Foreldre er klar over dette bivirkning av behandling, og dermed kan bidra til å forberede sine barn for den følelsesmessige virkningen av deres forestående hårtap.

Emosjonelle Betraktninger

The American Academy of Dermatology slår fast at "de følelsesmessige aspektene ved å leve med hårtap kan være utfordrende, spesielt i et samfunn som anser hår som et tegn på ungdom og god helse." Det fortsetter med å si at de fleste årsaker til hårtap, inkludert alopecia areata, ikke påvirker et barns generelle helse og trenger ikke forstyrre deres daglige aktiviteter eller generelle lykke.