Digidexo.com

Symptomer på isjiasnerven Injury

Isjiasnerven, den lengste nerve i kroppen, går fra korsryggen, gjennom setet og hofter, og deretter ned på baksiden av leggen. Selv om denne nerven er i begge ben, tilstanden og dens symptomer vanligvis forekommer bare i et ben på en gang. En viktig ting å huske på: Symptomene på en isjiasnerven skade faktisk gjenspeiler et annet problem. Symptomer noen ganger kan bli løst ganske lett, men hvis tilstanden vedvarer, ta kontakt med din helse-omsorg leverandøren for videre diagnostisering.

Pain

Smerte er den mest åpenbare symptomet som involverer isjiasnerven skade. Det begynner vanligvis i korsryggen og reiser langs stien nerve tar: gjennom baken, ned låret og inn i leggen. Alvorlighetsgraden kan variere fra mild til alvorlig. Noen ganger kan smertene manifesterer seg som en skarp eller brennende følelse, eller det kan føles som et elektrisk støt.

Nummenhet

Med isjiasnerven skade, nummenhet, som smerte, kan oppstå langs stien nerve følger. Nummenhet kan påvirke hele beinet, eller en del av beinet kan være nummen mens et annet område har smerter. Du kan også oppleve en kriblende følelse i tærne eller deler av foten, nesten som om de ble sittende fast med nåler.

Tap av blære eller tarm kontroll

Hvis du mister blære eller tarm kontroll med isjiasnerven skade, kan det være et tegn på cauda equina syndrom. Denne sjeldne tilstanden er alvorlig og krever øyeblikkelig hjelp. Hvis du har en eller begge av disse symptomene sammen med isjias, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Årsaker

Isjiasnerven skade skjer ofte når en herniated disk komprimerer en nerve rot i korsryggen. Enhver traumatisk slag mot den nedre ryggrad eller kompresjon av nerverøtter, slik som et fall på ryggraden eller i en bilulykke, kan resultere i isjiasnerven skade. Svulster på ryggraden er en annen sak; som svulstene vokser, komprimere de nerverøtter eller ryggmargen.

Behandling

Symptomer generelt kan avlastes med trening og uttøyning, varme eller kalde omslag, og over-the-counter smertestillende medikamenter. Legen din vil kanskje sende deg for fysioterapi for å styrke ryggmusklene og kanskje for å hjelpe korrigere holdning. Dersom smertene ikke avtar ikke i løpet av noen måneder, kan legen injisere en epidural steroid i det berørte området for å lindre betennelser rundt nerve. I alvorlige tilfeller - når ekstrem svakhet blir opplevd, når det er et tap av blære eller tarm kontroll, eller når ingen andre behandlinger har jobbet - legen din kan anbefale kirurgi for å reparere skaden.