Digidexo.com

Hva er farene ved BCP?

Hva er farene ved BCP?


Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at 11,6 millioner kvinner bruker p-piller som fra januar 2011. pillen er den vanligste formen for prevensjon for kvinner i mange land og er 92-99 prosent effektivt for å forhindre graviditet. Det er ikke uten problemer og farer og kvinner bør informeres om farene ved prevensjon før du foretar en beslutning om å bruke denne formen for prevensjon.

Blodpropper

P-pillen kan føre til blodpropp for kvinner å ta det, spesielt kvinner som er over 35 eller røyk. Ubehandlede blodpropper er farlig hvis venstre ubehandlet. De kan brekke av fra venen og forårsake et slag eller aneurisme.

Økning i blodtrykk

P-piller har vist seg å øke kvinners blodtrykk, ifølge Mayo Clinic. Kvinner som allerede har blodtrykksproblemer bør snakke med sin lege om en annen form for prevensjon. Høyt blodtrykk kan føre til hjertesykdom eller slag, som ligner på blodpropp.

Øke risikoen for kreft

Noen studier har vist en økt risiko for brystkreft hos kvinner som bruker p-piller, ifølge Mayo Clinic. Dette er avhengig av varigheten av p-pille bruk og hvor lenge det er siden du sist brukte p-piller. Andre studier tyder risikoen for brystkreft tilbake til normalt etter 10 år med avviklet pille bruk.

Hodepine

Økningen i hormoner fra p-piller kan føre til hodepine hos noen kvinner. Kvinner som er utsatt for migrene eller stress hodepine kan legge merke til deres hodepine blitt verre mens de tar p-pille.

Ufruktbarhet

Negative effekter på fertilitet er mer sannsynlig jo lenger en kvinne tar p-pille. Toni Weshchler, MS og forfatter av "Taking Charge of Your Fertility" stater tar BCP kan skape varige endringer i din eggløsning og menstruasjon syklus. Det kan også ødelegge celler som produserer slimet i livmorhalsen, noe som skaper en "kjørebane" for sædcellene å møte et egg og gjødsle. Mens disse cellene kan reparere seg selv over tid, vil noen kvinner må bruke intrauterin inseminasjon for å bli gravid etter bruk av p-piller.

Ingen beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer

P-pillen beskytter kvinner mot bare bli gravid. P-piller gir ingen beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer, inkludert HIV. Kvinner som ikke tar ekstra forholdsregler ved å bruke kondom eller screening partnere for sykdommer står i fare for å trekke disse sykdommene etter ubeskyttet samleie.