Digidexo.com

Botemidler for Mold Allergi

Molds er små sopp som slipper mikroskopiske sporer i luften, som du deretter inhalere inn i lungene når du puster. I noen mennesker, overreagerer kroppens immunsystem når det kommer i kontakt med mold, produsere en allergisk reaksjon. Tegn på en mold allergi inkluderer nysing, rennende, kløende øyne og hoste. Den mest effektive kuren for mold allergi er å redusere eksponering for allergenet. Reseptbelagte og over-the-counter medisiner kan også gi lindring fra mold allergi.

Begrense Eksponering

Begrense eksponering for muggsopp er den beste måten å forebygge allergi symptomer oppstår. I teorien ville helt eliminere eksponering for muggsopp stoppe alle symptomer på mold allergi, men i praksis er nesten umulig å oppnå. I stedet fokuserer på å fjerne mugg fra hjemmet ditt og adressering mulig mold forurensning på din arbeidsplass. Klimaanlegg og HEPA luftfiltre, for eksempel, kan redusere mengden av muggsoppsporer i luften.

Mold fjerning

Sjekk ditt hjem for tegn til mugg, og deretter iverksette tiltak for å fjerne det. Mold og mugg er ofte til stede i fuktige områder, som for eksempel kjellere og bad, og kan også bli funnet i nærheten av rør, møbeltrekk og i kjøleskap og søppeldunker. En rengjøringsløsning av blekemiddel og vann, eller rett eddik, kan påføres på formen for å fjerne den. Vær nøye med å holde alle områder av hjemmet ditt tørt for å unngå en gjentakelse av mold.

Medisiner

Det finnes en rekke over-the-counter og reseptbelagte medisiner som kan redusere dine mold allergi symptomer. Antihistaminer, decongestants og nesespray, for eksempel, kan være svært effektiv på å behandle mold allergi på kort sikt. Men noen medisiner som brukes til å behandle mold allergi kan ha bivirkninger som søvnighet, munntørrhet, forstoppelse, nervøsitet og irritabilitet. Snakk med en lege om den beste medisinen for dine mold allergi.

Allergi Shots

Allergivaksinering (også kalt immunterapi) kan være en effektiv behandling for folk som mold allergi symptomene er alvorlige, og ikke svare på andre behandlinger. Hvis du opt for allergivaksinering, vil legen injisere en liten mengde allergen inn i huden din. Disse bildene er videreført over flere uker eller måneder før kroppen bygger opp en toleranse for allergenet. Immunterapi er svært effektiv til å redusere eller eliminere allergiske reaksjoner i de fleste mennesker.

Alternative behandlinger

Det finnes en rekke alternative behandlinger tilgjengelig for mold allergi, selv om legene er uenige om deres effektivitet og sikkerhet. Teknikker som yoga og akupunktur kan forbedre kroppens immunrespons mot mugg allergener. Enkelte kosttilskudd kan også kreve å redusere mold allergi symptomer. Mens noen kosttilskudd kan ha helsemessige fordeler, kan de også samhandle med medisiner du allerede tar, eller kan også føre til en allergisk reaksjon selv. Alltid snakke med legen din om alle behandlinger du arbeider.