Digidexo.com

Hvordan vurdere å ta Tamoxifen for forstadier til kreft betingelser

Selv om du ikke har kreft, kan du ha en onkolog som tyder på at du tar tamoksifen-en kreft narkotika. Leger er stadig forskrivning tamoxifen til kvinner som har forstadier til kreft. Mens stoffet har bivirkninger som spenner fra irriterende for livstruende, er dens kreft forebygging prognose utmerket.

Bruksanvisning

•  Forstå hva Tamoxifen er. Det er et antiøstrogen narkotika tatt i pilleform som begrenser effekten av østrogen og kan forhindre forstadier celler fra å bli kreft.

•  Vurder bivirkninger av tamoxifen. Disse kan omfatte blodpropp, hjerneslag, livmorkreft, grå stær og symptomer på overgangsalder som hetetokter. Forekomsten av blodpropp og slag er sjelden og er oftest sett hos kvinner som også gjennomgår kjemoterapi. Hvis du har hatt en hysterektomi, er livmorkreft ikke en bekymring.

Forstå effekten av tamoxifen. Studier finansiert av National Cancer Institute viser kvinner som tar tamoxifen i 5 år har en 69 prosent reduksjon i forekomsten av østrogen reseptor-positive svulster. De fleste leger er enige om fordelene oppveier risikoen for de fleste kvinner.

Kjenn behandlinger for bivirkninger. En av de vanligste bivirkningene-hetetokter-kan styres på noen kvinner ved å ta en urt som heter klaseormedrue. Den er tilgjengelig på helsekost butikker og mange drugstores.

Kontroll hetetokter med dine valg. Plasser en vifte til å blåse på deg i løpet av natten, og tenker på at alkoholholdige drikker er en medvirkende faktor til hetetokter.

Spør legen din om substitutter. Andre antiestrogen narkotika-med færre bivirkninger-testes, og noen er allerede tilgjengelig.

Hint

  • Tar tamoxifen er en 5-årig satsing hvis du ønsker full kreft forebygging fordel.
  • I løpet av behandlingen, bør kvinner se deres onkolog en gang i året.
  • Kvinner tar tamoxifen bør ikke bli gravid. Stoffet kan skade fosteret.