Digidexo.com

Hvor befinner Forventet Leveringsdato Informasjon

Hvor befinner Forventet Leveringsdato Informasjon


Å få de to rosa linjer på graviditetstest er en av de mest spennende tider i en kvinnes liv. Denne åpenbaringen vil bringe på hundrevis av spørsmål under svangerskapet, men en av de første er når babyen vil være her. Å få riktig informasjon er svært viktig, og får en forventet leveringsdato eller forfallsdato er første skritt i å sette opp dine planer og din svangerskapskontroll.

Beregnet termin Teorier

Hver kvinne er opplært til å tenke at svangerskapet varer i 40 uker, men når den store datoen sirklet i rødt på kalenderen passerer vi begynne å lure på hva som er galt og hvordan kommer vi har blitt "forsinket". Denne tanken på 40 ukers svangerskap kommer fra Naegeles regel, som er standarden for måling av forfallsdatoer i USA og mange andre land i verden. Dette er basert på ideen om at svangerskapet er 10 måne-måneder, som er fra en nymåne til den neste, som ble beregnet som 28 dager. Denne beregningen sier at svangerskap varer 280 dager. Denne teorien fungerer bare hvis en kvinne har en 28-dagers syklus, og hun ovulates på den 14. dagen i den syklusen. Mange kvinner gjør det ikke. En kortere eller lengre syklus eller til og med en tidligere eller senere eggløsning kan gjøre Naegeles regel og estimert forfallsdato være slått av. En 1990 studie av Robert Mittendorf og kolleger, rapportert i tidsskriftet Obstetrics og gynekologi, så på moderne amerikanske kvinner gjennomsnittlig svangerskapsperiode og viste at fra unnfangelse, første gang moms 'gjennomsnittet var 274 dager, eller 288 dager fra hennes siste menstruasjonssyklus. Mødre som ikke er førstegangsreisende kan forvente et gjennomsnitt på 269 dager fra unnfangelse eller 283 dager fra siste menstruasjon.

Ved hjelp av siste menstruasjonsperiode

Flere online kalkulatorer vil bruke din siste menstruasjon. De fleste kalkulatorer bruker Naegeles regel, og på et legekontor, vil legen eller sykepleieren bruke en plasthjul som gir forfallsdato - vanligvis basert, igjen, på standarden på Naegeles regel.

Ved hjelp Dato av Conception eller Eggløsning

Bruke datoen for unnfangelsen eller dato for eggløsning er en bedre prediktor for når forfallsdato vil være. Men for å gjøre dette må du ha vært å spore dine perioder og vanligvis spore eggløsning ved å bruke noen metode før du fant ut at du var gravid. Eggløsning er vanligvis spores ved å lage din basal kroppstemperatur. Andre måter å spore eggløsning er ved å gjøre oppmerksom på endringer i cervical mucus og skifte i cervical posisjon. Ved hjelp av eggløsningstester, kan du overvåke dine hormoner. Kvinner som gjør dette er som regel de som aktivt prøver å bli gravid eller har hatt problemer med å bli gravid. Ved hjelp av denne standarden, vil forfallsdato være 266 dager fra datoen for unnfangelsen.

Ved hjelp av Blood Test

Leger kan bruke en blodprøve som måler hCG i kvinnens blod for å fastslå hvor langt i svangerskapet hun er. Basert på denne informasjonen, kan helsepersonell gi en mer nøyaktig forfallsdato enn at basert på siste menstruasjon. Denne testen vil vanligvis være en del av ditt første prenatal blod arbeid.

Tidlig ultralyd

I første trimester av svangerskapet, kan en lege utføre en ultralyd for å se fosteret i mors liv og bestemme dens svangerskapslengde. Dette er målt ved utviklingsmessige milepæler og størrelsen på fosteret. Dette er den mest nøyaktige målingen for å fastslå forfallsdato. Når forfallsdatoen er etablert ved hjelp av en ultralyd, vil helsepersonell bruke denne datoen for resten av svangerskapet.