Digidexo.com

Postherpetisk nevralgi Symptomer

Postherpetisk nevralgi Symptomer


Hvis du har hatt helvetesild, en komplikasjon av vannkopper, er du også utsatt for postherpetisk nevralgi. Denne lidelsen er preget av dvelende ubehag og fysiske plager lenge etter utslett forbundet med helvetesild har ryddet.

Symptomer

Vanlige symptomer på postherpetisk nevralgi inkluderer dyp smerte, svie, kløe eller nummenhet i huden og overfølsomhet for berøring eller en endring i temperatur.

Årsaker

Postherpetisk nevralgi oppstår når nerver er skadet under en helvetesild utbrudd. De skadede nerver sende feilsignaler til hjernen, som tolker de meldinger som symptomer på smerte og ømhet.

Forebygging

Ifølge Dr. Christopher Gharibo av AfterShingles.com, ta en antiviral medisin innen 72 timer etter en shingles angrep kan redusere sannsynligheten for smertefulle komplikasjoner. Zostavax er ett eksempel på en antiviral.

Behandling

Smertestillende, injisert steroider, antidepressiva og flere antiepileptika kan være effektive i lettelser symptomer på postherpetisk nevralgi. Capsaicin, en krem ​​laget av hot chili peppers, kan også gi lindring.

Betraktninger

Dr. Gharibo rapporterer at om lag én av fem personer vil utvikle smertefulle symptomer etter en shingles angrep; de over 50 år er mest utsatt.