Digidexo.com

Hvordan virker Diet påvirke Metabolism?

Too Much Too Soon

Spise store porsjoner av mat har en dyp effekt på metabolismen. Når et stort måltid er spist, har kroppen til å bryte ned maten inntas. Når mengden av mat er for mye for kroppen å bryte ned, bruker den det den kan for energi og resten blir lagret som fett. Ikke bare forekommer vektøkning, men stoffskiftet blir også avstumpet.

Sult Nation

Det er mange mennesker som går lange perioder uten å spise. Den vanlige scenario er å få opp om morgenen, spise en bagel på vei ut døren, så ikke spise igjen før 21:00 Dette demper kroppens stoffskifte. Kroppen vet ikke når det kommer til å bli lei igjen, så det går inn i sult-modus, til slutt å holde på lagret fett til energi Denne prosessen i sin tur fører til at stoffskiftet å bremse helt ned.

Å spise som en hest

Det er et begrep i ernæring feltet kalt "beite". Dette er en prosess med å spise små, balanserte måltider hver par timer i løpet av dagen. Hester er gode eksempler på dyr som spiser på denne måten, og de har magre, skulpturerte kropper å bevise det. Hver gang et lite måltid er spist, bruker kroppen som mat til energi uten overflødige kalorier blir lagret som fett. Kroppen forbrenner kalorier for å fordøye maten, som deretter gjentar hver gang et måltid er spist. Dersom dette mønsteret følges hver dag, vil det ikke bare øke metabolisme, men det vil også lette vekttap.

Høy, men ikke for lenge

Selv om det er definitivt ikke en livsstil planen har høy protein diett vært kjent for å gjøre underverker for rask og kortsiktig vekttap. Når kroppen er ute av karbohydrater og en høy mengde protein er spist, tyr det til lagret fett for energi. Denne prosessen kalles ketose. Til syvende og sist fører dette til en ruset opp stoffskiftet.

The Skinny på Fat

Spise en diett høy i fett kan ha positive og negative effekter på stoffskiftet. Mettet fett finnes i slike matvarer som er frityrstekt eller kokt med smør, tunge kremer og oster føre til at stoffskiftet å bremse helt ned. Dette ting er svært høy i kalorier og er svært vanskelig for kroppen å bryte ned og fordøye, forårsaker en negativ effekt på metabolismen.

Umettet fett, eller essensielle fettsyrer som de kalles, faktisk kan øke metabolismen når det spises i balanserte proporsjoner. Et slikt fett er kokosnøttolje og alle dens underordnede. De har en substans som kalles triglyserider med middels kjede eller MCT, som har vært kjent for å gi kroppen energi og øker forbrenningen ved å redusere belastningen på bukspyttkjertelen. Det er en god nettside festet med ytterligere fordelene av kokos.