Digidexo.com

Definisjon av ortose

Definisjon av ortose


Ortose, som kommer fra det greske ordet "orthos" (som betyr "straight") refererer til en ekstern, skreddersydd medisinsk apparat som brukes til å støtte, justere, forhindre eller korrigere deformiteter i en kroppsdel, eller for å hjelpe en fysisk svakhet eller forbedre funksjonen av bevegelige deler av kroppen, ifølge den kanadiske Association for ortopediingeniørfag.

Typer av ortoser

Den medisinske seler, slik som knestøtten eller ankelen bøylen, er det mest vanlige eksempel på en ortose. Andre ortoser inkluderer albue støtter, beskyttende ansiktsmasker, «Halo» eller cervical krage (for ryggskader), og i-shoe foten orthotic.

Primære Applications

Ortoser er alltid forbundet med enheter som brukes utenfor kroppen. Interne medisinsk utstyr og implantater, som pacemakere og hofteproteser, er ikke ortoser.

Vanlige bruksområder

De mest vanlige deler av kroppen hvor ortoser benyttes er ryggrad, hofte, kne, foten og hånden.

Ortose Design

Mange design faktorer påvirke funksjonaliteten til ortoser. Viktige egenskaper inkluderer vekten av anordningen; lette påføring og fjerning; justerbarhet og bredden av tilpasning; gunstig; og holdbarhet.

Orthotics

Arealet av medisin som spesialiserer seg på design, fabrikasjon og montering av ortoser er kjent som orthotics. Dette feltet er på mange måter ligner på protetikk, som fokuserer på design, fabrikasjon og montering av kunstige kroppsdeler.

Å bli en ortoped

For å bli en ortoped, må du tjene en bachelor-studium i orthotics og fullføre et gjesteatelierprogram under en lisensiert profesjonell. For å bli sertifisert i USA, må ortopediingeniører bestå en sertifisering eksamen gitt av American Board for sertifisering i Orthotics og protetikk.