Digidexo.com

Normale nivåer for Homocystein

Homocystein er en aminosyre som produseres av kroppen vanligvis som et biprodukt av forbruker kjøtt. Når nivåer av homocystein er for høy, kan alvorlige helseproblemer utvikle, inkludert åreforkalkning, perifer vaskulær sykdom, overdreven blodpropp, dyp venetrombose og lungeemboli. Men for folk flest, kan høye nivåer av homocystein senkes naturlig med endringer i kostholdet

Funksjon

Homocystein er vanligvis brutt ned ved hjelp av folsyre, vitamin B12 og vitamin B6. Prosessen er en serie av fine trinn som gjør bruk av enzymene. Enten en utilstrekkelig tilførsel av vitaminer eller mangler i enzymer kan forsinke prosessen med å bryte ned homocystein, forårsaker den til å bygge opp i blodet.

Identifikasjon

Normale nivåer av homocystein er mellom 5 og 15 mikromol per liter blod. Between15 og 30 mikromol per liter vurderes som moderat høyde. Mellom 30 og 100 mikromol per liter regnes som middels høyde. Mer enn 100 mikromol per liter er sterkt forhøyet homocystein.

Betydning

En sjelden genetisk sykdom som kalles homocystinuria forårsaker sterkt forhøyede nivåer av homocystein på grunn av en mangel eller mangel på det enzym som bryter ned homocystein. Mildt oppstår forhøyet homocystein i 5 til 12 prosent av den generelle befolkningen. Alkoholikere, røykere og personer med kronisk nyresykdom kan ha forhøyet homocystein nivåer oftere.

Forebygging / løsning

Det er for tiden ingen offisielle anbefalinger for hvem som bør testes. Legene gjør testing beslutninger etter vurdering av pasientens symptomer og gjøre observasjoner om deres helse. Noen leger bestille tester av homocystein nivåer for pasienter med tidlig debut av blodproppdannelse, slag, hjerteinfarkt eller andre symptomer relatert til åreforkalkning, spesielt hvis disse pasientene ikke har typiske risikofaktorer som diabetes, høyt blodtrykk, røyking eller høyt LDL kolesterol.

Expert Insight

Selv om en studie av en stor gruppe kvinner viste at de som spiste mer folsyre hadde færre hjerteinfarkt, det er ingen direkte bevis på at økende folsyre og B-vitamin inntak vil redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag, ifølge MedicineNet.com . Videre kommer mest tilgjengelige data fra observasjons, snarere enn vitenskapelige studier.

Vitamin Doser

Den anbefalte daglige mengden av folsyre og vitaminer er vanligvis tilstrekkelig til å senke homocystein nivåer. The Food and Drug Administration anbefaler vanligvis en mg. av folsyre, 10 mg. av vitamin B6 og 0,5 mg vitamin B12 per dag.