Digidexo.com

Behandling av astma hos barn

Behandling av astma hos barn


Målene for astma behandling hos barn er å opprettholde så nær normal lungefunksjon som mulig; å la barn være fysisk aktiv; å forebygge astma angrep fra tilbakevendende; og for å redusere antall besøk gjort til legekontoret eller legevakten. Disse målene kan oppnås gjennom en kombinasjon av tiltak, herunder bruk av langtidsvirkende og korttidsvirkende medisiner, kontrollere astma utløser, holde en daglig dagbok og bruke en peak-flow meter for å måle hvor godt barnets lunger fungerer.

Kontroll astma utløser

En viktig faktor i astma behandling hos barn er å identifisere og unngå astma utløser. Vanlige triggere funnet innendørs er støvmidd, mugg og dander fra katter og hunder. Gnagere, fugler og ildere kan også utløse astmaanfall hos barn. Å redusere innendørs astma utløser, dekker puter og madrasser med plast. Vask sengetøy ukentlig i varmt vann og tørk på varme omgivelser. Ikke bruk luftfukter. Fjern tepper og redusere antall utstoppede dyr i barnerommet.
På visse tider av året, blomstring av planter utgivelser pollen som kan utløse astmaanfall. Det er best å holde et barn innendørs så mye som mulig i disse periodene.

Astma Diary

Hold en daglig dagbok av barnets astmasymptomer og når medisiner er gitt. Dette anbefales spesielt for barn med astma symptomer er ikke stabil, eller for de som bare begynner astma behandling for å spore hvor godt det fungerer. Holde en dagbok for barn som har stabile symptomer, men kan bidra til å holde styr på eventuelle endringer som kan finne sted.

Peak Flow Meter

En topp-strømningsmåler er en enhet som overvåker og måler astmasymptomer lungefunksjon. Denne enheten måler en persons peak ekspiratorisk strømningshastighet (PEFR). Jo mindre luft som kommer inn i lungene, jo lavere tall. Denne lesing hjelper legen bestemme riktig astma behandling. Peak-flow meter bør brukes på en jevnlig basis, om astma symptomer er til stede eller ikke.

Korttidsvirkende medisiner

Bronchodilators brukes til å lindre astmasymptomer raskt ved å slappe av musklene rundt luftveiene og gi dem muligheten til å åpne, slik at luftstrømmen fritt. Nebulizers brukes for barn som er syke, eller for ung til å bruke en dosemåleinhalerer. Den forstøver leverer medikamentet ved hjelp av komprimert luft for å omdanne væsken til en fin tåke som blir inhalert gjennom en maske eller et munnstykke. Masken skal monteres tett til ansiktet for å sørge for full dose av medisinen blir gitt. Inhalatorer med doseringsinnretning bruk væske eller pulver medisiner som er blandet med luft og levert inn i lungene.

Langtidsvirkende medisiner

Langtidsvirkende astma medisiner brukes på daglig basis for å holde symptomene under kontroll. Denne typen medisiner er tilgjengelig i pille, væske eller inhalator skjemaet. Disse medikamentene redusere betennelse i luftveiene over en periode av tid og forbedre lungefunksjonen langvarig.