Digidexo.com

Hvordan Sett inn et kateter for menn

Et kateter blir brukt til å fjerne urin fra urinblæren. Det blir enten satt inn for å oppnå et sterilt urinprøven og fjernes eller settes inn og festes for å gi konstant fjerning av urin. Her er en steg-for-steg guide for innsetting av mannlige kateter.

Bruksanvisning

Forbereder rekvisita

•  Legg pasienten på ryggen, med bena sammen. Åpne kateterinnleggelse skuffen. Ta den sterile drapere ved forsiktig berøre bare hjørnene, spre den sterile drapere ut over pasientens ben, opp nær testiklene.

Fjern forsiktig pakken inneholder de sterile hansker og spre den åpne på en ren overflate nær deg. Ta på deg hansker. Ikke berør utsiden av hanskene med hendene.

Åpne pakken som inneholder kateteret og plassere den på det sterile drapere, åpne deretter smøre gelé og plassere en generøs mengde på drapere.

Fjern den øverste fra prøvebeholderen hvis en urin prøven er å bli innhentet og plassere den på drapere. Åpne pakken med jod kluter og legge dem ut innen rekkevidde på drapere.

Rengjør pasient. Med din ikke-dominant hånd gripe pasientens penis. Ved hjelp av den gjenværende steril hånd, bruker jod pensel pinner til å rengjøre området rundt urin meatus (åpningen på penishodet), arbeider fra meatus utover. Bruk hver vattpinne pinne for å gjøre bare ett pass rundt penishodet og kast den.

6. Plasser utgangsenden av kateteret inn i det sterile koppen for å fange urin utstrømning. Ved hjelp av en steril hånd, smøre enden av kateteret generøst med gelé. Plassere spissen av kateteret inn i åpningen av urin meatus og begynner å føre inn katetret langsomt. Hvis du føler en hindring, prøve å flytte penis oppover og nedover for å flytte kateteret forbi hindringer (som sannsynligvis er prostata). Når enden av kateteret når urinblæren bør det være en retur av urin.

Hvis en urinprøve skal oppnås, tillater minst 10 ml urin kan strømme inn i sterile koppen. Ved hjelp av din hånd, brett kateteret opp til å klemme den av. Sett lokket på den sterile kopp og sett den til side. Dersom kateterisering var å oppnå bare en prøve, kan kateteret nå fjernes og kastes.

Fest kateteret. Hvis kateteret er å forbli i blæren for fjerning av urin, bruke sprøyten inneholdende sterilt vann for å blåse opp pære av kateteret. Når pæren er fylt, dra forsiktig kateteret ned til du kjenner motstand. Feste utløpsenden av kateteret til en urinoppsamlingspose og plassere posen under nivået for pasientens blære.