Digidexo.com

Slik praksis Mindfulness meditasjon

Slik praksis Mindfulness meditasjon


Mindfulness meditasjon er en teknikk noen 2500 år gammel, undervist av Buddha selv. Utøvere søke å oppnå og deretter opprettholde en rolig følelse av selvbevissthet, noe som åpner for en objektiv syn på sine tanker, følelser og selvbilde. Det er fortsatt praktiseres av mange millioner i dag som et middel for å bekjempe stress og fremme personlig åndelig vekst.

Bruksanvisning

Oppnå Self-Awareness Through Mindfulness meditasjon

•  Velg et rolig sted. Blokkere ut så mye lys som mulig.

Sett deg ved hjelp av riktig holdning. Sitt på gulvet, bretter bena slik at knærne berører gulvet, fold hendene like under navlen og holde ryggen rett å maksimere energistrømmen gjennom kroppen din.

Rett blikket nedover. Ikke stirr: bare la øynene holde en myk fokus. Konsentrer deg om plassen noen få inches foran nesen din.

Pust inn og ut, inn og ut. Standard en rytme. Øv betale oppmerksomhet til hvordan luften føles når det fyller lungene dine, og måten det føles som de kommer ut kroppen din. Gjenta til du oppnår en tilstand av våken ro.

Prøv å ikke tenke. Hvis tanker pop inn i hodet ditt, bare la dem fizzle ut. Spesielt unngå å tenke på stress-induserende emner eller ting som du har sterke følelser om.

Konsentrer deg om pusten din. Målet med mindfulness meditasjon er rett og slett å bli klar over selv gjennom ikke-bevissthet om alt, men selv. Dens primære teknikken er rett og slett å fokusere på noe annet enn å puste: inn og ut, inn og ut.

Hold øktene korte, spesielt i begynnelsen. Start med 10 til 20 minutter av gangen er anbefalt.

Praksis så ofte som mulig. Meditere så mange ganger per dag som du muligens kan, holde økter mellom 10 og 20 minutter.

Finn likesinnede mennesker i din by eller tettsted. Sjekk for å se om det er et samfunn eller forening spesielt for mindfulness meditasjon nær deg. Meditasjon er mest effektiv når det blir en livsstil, ikke bare en inaktiv praksis brukes isolert.

Lær mer om mindfulness meditasjon på Shambhala Sun nettsted (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

  • Mindfulness meditasjon innebærer ingen kostnader, med mindre du ønsker profesjonell instruksjon. Lessons er generelt moderat i pris, avhengig av instruktør og sentrum.
  • Meditasjon kan være rolig og avslappende, og det kan redusere stress og fremme psykisk helse, men det bør ikke brukes som en erstatning for medisinsk behandling. Hvis du har en depresjon, selvmordstanker, angst eller panikkanfall, snakke med en mental helse profesjonell.