Digidexo.com

Menneskelige veksthormoner for multippel sklerose behandling

Menneskelige veksthormoner for multippel sklerose behandling


Multippel sklerose (MS) er en svekkende, og kronisk progressiv sykdom som påvirker sentralnervesystemet (hjernen, synsnerver og ryggmarg). MS er i økende grad antatt å være en sykdom i immunsystemet, hvorved kroppens eget forsvar angripe kroppsvev, særlig myelin, fettvevet som strøk nervefibre. MS varierer fra pasient til pasient. Det finnes ingen kur, men nye behandlinger er under utvikling, inkludert behandling med veksthormon (HGH).

Human Growth Hormone

HGH er produsert av hypofysen og regulerer mange av kroppens metabolske prosesser. For lite HGH fører til hemmet vekst hos barn og mangel på muskelmasse, for mye kroppsfett, benskjørhet og rynke utsatt hud hos voksne. Siden 1985 har HGH blitt fremstilles syntetisk i laboratoriet for bruk som et supplement i behandlingen av mange sykdommer, inkludert MS. HGH har vist seg å forbedre total styrke, libido, hukommelse og muskelmasse i mange pasienter, selv om de potensielle bivirkninger kan være farlig, spesielt ved høye doser, ifølge Mayo Clinic.

Fordeler

For mennesker som lider av MS, kan HGH bidra til å bygge muskler, bedre kognitiv funksjon og øke toleranse for trening, ifølge National MS Society. Studier er nå i gang for å teste fordelene av HGH i løpet av MS remisjon, når pasienter er ofte gjennomgår fysioterapi for å styrke atrophied muskler.

Bivirkninger

Bivirkninger av syntetisk veksthormon inkluderer leddsmerter, muskelsmerter, hevelse i armer og ben og utvidelse av brystvevet hos menn (gynekomasti). HGH kan også føre til diabetes og hjertesykdommer. For pasienter som lider av MS, kan fordelene av HGH oppveier bivirkninger.

Remyelination

Mens 90 prosent av MS-pasienter opplever en langsom progresjon av sykdommen, de resterende 10 prosent erfaring raskt framover, fatale MS. Den største forskjellen mellom en langsom utvikling sett og raskt utvikle sett er remyelination. I en langsom utvikling sett, kan myelin som har blitt angrepet av immunsystemet og skadet reparere seg selv til en viss grad i løpet av remisjon. For den raskt framover sett, er dette reparasjon hindret av mangel på HGH. Behandling av disse pasientene med HGH har vist seg å forsinke den hurtige utviklingen av sykdommen, i henhold til en artikkel i tidsskriftet Clinical Neurology and Neurosurgery.

Advarsel

For mye HGH kan føre til en rekke ødeleggende fysiske problemer, selv døden, ifølge The Times i Storbritannia. I ekstreme tilfeller kan HGH overbelaste kroppens adrenal system, forårsaker oppblåsthet; forstørrede hender, føtter og kjeve; og hjerteinfarkt. HGH bare er godkjent av FDA for behandling av vekst og autoimmune sykdommer, selv om det er mye brukt som et anti-aldring middel.