Digidexo.com

Årsaker til Achy ledd

Det er over 600 årsaker til verkende ledd. Disse inkluderer skade; viral eller bakteriell infeksjon ledd; vektøkning; og leddgikt. De fleste vil oppleve leddsmerter gang i sitt liv. Det kan vare en kort tid, eller det kan være langsiktig. Holde en notatbok av symptomene vil hjelpe legen gjøre en riktig diagnose. Livsstilsendring kan være alt som trengs for å ende leddsmerter, men du bør alltid sjekke med en lege.

Spørsmål til Track Pain.

Legen vil stille spørsmål for å bidra til å finne en årsak: Hadde leddsmerter bare begynne? Hadde du en skade? Gjør det vondt når du gjør en viss aktivitet? Du opplever smerte med en forandring i været gjør? Er det bedre eller verre på visse tider av døgnet? Er det en familiehistorie med leddsmerter? Er smertene sterke? Er det konstant eller periodisk? Er det i muskler eller ledd? Har du gått opp i vekt i det siste?

Betennelse

Betennelse er en av de viktigste årsakene til leddsmerter. Når kroppen blir skadet, er betennelse utløst å helbrede skader og smerter. Noen ganger, er det fortsatt som kronisk lavgradig betennelse, noe som hindrer cellene fra å bli reparert. Det bryter sakte ned vev og ledd ved å ikke tillate immunsystemet til å slå seg av. Kronisk betennelse forårsaker leddgikt, bursitt, muskelsmerter, Lyme sykdom og urinsyregikt.

Gikt

Én av fem personer er diagnostisert med leddgikt. Det finnes over 100 typer leddgikt. Osteoartritt er det mest vanlig å forårsake leddsmerter. Det påvirker vanligvis hofter, knær og fingre. Artrose er produsert av skader som skjer over tid. Aldersrelatert slitasje forårsake små rifter i brusken i leddet og bein. Dette fører til forverring. Noen ganger er det forårsaket av en gammel skade som dukker opp år senere etter at den er leget. Underforbruk kan også føre til samme tilstand.

Infeksjoner

Virus, bakterier og felles infeksjoner forårsake ømme joints.Viral infeksjoner omfatter forkjølelse, influensa, meslinger og vannkopper. Noen bakterielle infeksjoner er hjernehinnebetennelse, ørebetennelse, strep A og E. coli. Tendinitt, bursitt, Lyme sykdom og psoriasis er eksempler på felles infeksjoner. Symptomer som påvirker leddene er hevelse, rødhet og mild artritt.

Egenomsorg

Hvis du har verkende ledd, er egenomsorg hvor du skal begynne. Begrense sukker og karbohydrater for å redusere betennelse; Dette vil gjøre en stor forskjell i leddene. Spis fisk, eller ta omega-3 fatty acid kosttilskudd. Legg vanlig mild trening til din daglige timeplan, og begrense stress. Gå ned i vekt. Du bør oppsøke lege hvis smertene er alvorlig eller varer mer enn en uke, eller dersom felles er rød eller hoven.