Digidexo.com

Finger Ladder Øvelser

Finger Ladder Øvelser


Fingeren stigen, eller vegg klatre, er en fysisk terapi teknikk som bidrar til å gjenopprette bevegelsesområdet til skulderen etter en skade, spesielt til rotator cuff. Det er også nyttig i å lindre kroniske rotator cuff lidelser. Målet med øvelsen er å forbedre omfanget av bevegelse at en pasient kan oppnå uten smerter i skulderen.

Wall Climb til Front

Ved å veksle mellom veggen klatre til fronten og veggen klatre til side, en pasient oppnår et større spekter av bevegelse enn hun gjør med en trening alene.

For å utføre veggen klatre til fronten, begynner en pasient ved mot veggen. Pass på å ikke bøy ryggen hennes, hun kommer frem og berører fingrene til veggen. Hun holder skulderen ned (ikke skuldertrekning den opp til øret hennes) og sakte går fingrene opp på veggen, så høyt som smerte tillatelser. Fingrene skal forbli i den høyeste stilling i 15 til 30 sekunder. Pasienten går da fingrene tilbake ned til utgangsstilling. Hun gjentar øvelsen 2-4 ganger, og prøver å nå høyere hver gang.

Wall Climb til Side

Veggen klatre til side utføres mye som veggen klatre til fronten, men pasientens dysfunksjonell skulder vender mot veggen mens den andre skulderen vender ut.

Når han kommer til å berøre veggen, skjønt, bør pasientens arm strekker seg i en vinkel ca 30 grader mot forsiden av kroppen hans. Resten av øvelsen fortsetter på samme måte som veggen klatre til fronten.

Finger Ladder Produkter

Finger ladder produkter selges som kan hjelpe pasienter i disse øvelsene. Vanligvis består de av plast eller tre veggfester som er mønstret i en sekvens av "trinn", som hver er flat på toppen og kutte i en 45-graders vinkel under. På denne måten blir pasienten tvunget til å heve sin finger til en viss høyde med hvert trinn, og kan også spore fremgang ved å markere antall skritt klatret med hvert forsøk. Disse produktene varierer i pris fra ca $ 60 til mer enn $ 130.